Akaryakıta gelecek olan zamlar belli oldu! Bingöl'den açıklama...

TAKİP ET

Enflasyon rakamları sonrası alkollü içecekler ve akaryakıtta Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarında artışa gidilecek. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, 'Bu artışların KDV'si ile birlikte pompa satış fiyatına yansıması litrede; Benzinde 2,31 TL Motorinde 2,17 TL olacaktır" dedi.

Alkollü içkide ÖTV artış oranı Yurt İçi ÜFE'ye göre belirleniyor. Yılın ikinci 6 ayında Yurt İçi ÜFE yüzde 25,6 oranında gerçekleşti. Bu rakamlara göre akaryakıt ÖTV'sine yüzde 25,6 zam gelecek.

“OTOMATİK ZAMMA 3 TEMMUZ TARİHİNDE MERHABA DİYECEĞİZ”

Bingöl'ün açıklamaları şu şekilde:

"Açıklanan TÜİK verilerine göre akaryakıt ve alkol ürünlerinin maktu ÖTV’sine uygulanacak otomatik zam oranı %25,6 olarak ortaya çıkmıştır! Arada ekstra bir artış yapılmazsa bir sonraki otomatik zamma 3 Temmuz tarihinde merhaba diyeceğiz! Vergi zamları otomatik, ücretler ve ücret tarifesindeki artışlar manuel…

Benzinde litrede 7,52 TL olan ÖTV 9,45 TL’ye, Motorinde 7,05 TL olan ÖTV 8,86 TL’ye yükseltilmiştir. Bu artışların KDV’si ile birlikte pompa satış fiyatına yansıması litrede; Benzinde 2,31 TL Motorinde 2,17 TL olacaktır."

DOĞRUDAN FİYATLARA YANSIYACAK

Bu artış oranları, Cumhurbaşkanı yasa ile verilen iptal yetkisini kullanmazsa, bu tutarlar doğrudan pompa fiyatlarına yansıyacak.

Akaryakıt Özel Tüketim Vergisi