Akçakale'de minik çocuklara reva görülen yol

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde öğrenciler okula gidebilmek için çamur deryasında yüzerek zorlu hayat şartlarında eğitimlerini sürdürüyorlar.

İddiaya göre, Akçakale ilçesine bağlı Bulutlu Mahallesi’nde öğrenciler okula gidebilmek için bataklık haline dönmüş çamur deryasını geçerek okula ulaşmaya çalışıyorlar.

Akçakale, Bulutlu mahallesinde yaşayan mahalle sakinleri ise, çocuklarının zorlu şartlarda eğitim gördüğünü ve çocuklarına ayakkabı yetiştirmediklerini vurguladılar.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmur Tanal, Şanlıurfa’nın bitmek bilmeyen bir sorununu daha gündeme getirdi.

“YOLLAR ÇAMUR DERYASINA DÖNDÜ”

Milletvekili Tanal, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Bulutlu Mahallesi’nde minik öğrenciler, her yağış sonrası çamur deryasına, bataklığa dönüşen bu yolu kullanarak okullarına ulaşmaya çalışıyor.

Mahalle sakinlerinin, okula giden, yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki yolun asfaltlanması talebi, AKP’li belediye tarafından yerine getirilmiyor.

Aileler, engelli yakınlarını da sırtlarına alarak okullarına, hastaneye götürüyor.

Öğrencilerin eğitim hakkı engelleniyor. Çocukların üstün yararı ilkesi dikkate alınmıyor.

Yurttaşların anayasadan kaynaklı ulaşım hakkı, sağlık hakkı hiçe sayılıyor.

Okullarda tarikat ve cemaatlerle yapılan protokollerle övünen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, önce bir zahmet gelsin, Akçakale Bulutlu Mahallesi’nde öğrencilerin ne zorlu şartlarda eğitime erişmeye çalıştıklarına baksın ve ilgili bakanlıklarla çözüm üretsin.

“ÇOCUKLARIMIZI OKULA GÖNDEREMİYORUZ”

Akçakale’de yaşayan mahalle sakini vatandaş ise;“ Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Bulutlu Mahallesi’nde oturuyoruz.

300 metrelik yol hep çamur olduğu için çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. 4 yıldır şikayet ediyoruz ama boştur. Evimiz burada ama evimizden çıkamaz olduk.

Arabalarımızı komşuların evlerinde bırakıyoruz. Bir tane engelli çocuğumuz var.

Bu yol yüzünden her gün çocuklarımıza ayakkabı alıyoruz ama yine de yetiştiremiyoruz.

2023 yılındayız ama yollar çamurlu olduğu için engelli çocuğumuzu sırtımıza alıp okula götürmek zorundayız.” dedi.

Akçakale’de minik çocuklara reva görülen yol https://t.co/azXdyKsQ9Y#şanlıurfa #akçakale #minikçocuklar #eğitim #zorluhayat #çamurderyası #öğrenci Aracında 800 Dilan Polat Mehmet Şimşek #çöktü@MTanal @Yusuf__Tekin @tcmeb @sanliurfammem63@herkesicinCHP pic.twitter.com/ust0vnAJcX

— Urfa Değişim Gazetesi (@urfadegisim63) December 22, 2023

Akçakale minik çocuklar