Akçakale'de sandık görevlisine saldırı iddiası!

TAKİP ET

Akçakale'de blok oy kullanmak istediği öne sürülen bir gruba karşı gelen sandık görevlisinin üzerine kaynar su döküldüğü iddialarıyla ilgili Şanlıurfa Barosu Başkanlığından açıklama yapıldı.

CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı yaptığı paylaşımda Akçakale’de sandık görevlisinin üstüne kaynar su döküldüğü ve ardından darp edildiğini ileri sürdü.

 

Salıcı paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Akçakale İlçesi, Kardeşler Mezrasında blok oy kullanılmasına karşı çıkan sandık görevlisi Fettullah Işıkakdoğan'ın üstüne kaynar su döküldü ve ardından darp edildi.

Tüm bu saldırılara rağmen canla başla sandıkları korumaya devam edeceğiz. Demokrasi mücadelemizden geri adım atmayacağız!”

URFA BAROSUNDAN AÇIKLAMA!

Konuya ilişkin Şanlıurfa Barosu Başkanlığından açıklama yapılırken, sandık görevlinsin Akçakale Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı belirtildi.

Öte yandan yapılan açıklamada, mahallede oy kullanmaya gitmeyenler yerine toplu bir şekilde oy kullanıldığının ve tespit üzerine seçim kuruluna gerekli itirazların yapıldığı kaydedildi.

Şanlıurfa Barosu Başkanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Seçim Güvenliği Merkezimize gelen ihbar üzerine Akçakale ilçesi Gündaş mahallesinde oy kullanmaya gelmeyenler yerine ve toplu bir şekilde oy kullanıldığının tespit edilmesi üzerine seçim kuruluna gerekli itirazlarda bulunulmuştur.

Yine görevli sandık kurulu üyesi hukuksuzluğa itiraz etmesi nedeniyle darp edilmiş üzerine sıcak su dökülerek okul dışına çıkarılmıştır. Sandık görevlisi Akçakale Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.”

AKÇAKALE KAYMAKAMLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sandık görevlisinin üzerine kaynar su döküldüğü olaya ilişkin Akçakale Kaymakamlığı tarafından bir açıklama yapıldı.

Kaymakamlıktan yaplan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İlçemiz Kardeşler Mahallesinde oy kullanımı esnasında yaşanan olay; aynı zamanda akraba olan iki siyasi partinin sandık müşahitleri arasında yaşanmış küçük çaplı bir olaydır. Bu olayın sosyal medyada paylaşım yapılan şekli gerçeği yansıtmamaktadır. İlçemizde oy kullanılan tüm sandık çevrelerinde olduğu gibi olayın yaşanmış olduğu sandık çevresinde de herhangi bir güvenlik zafiyeti bulunmamaktadır."

Akçakale Şanlıurfa Barosu