Aktaşoğlu, Şanlıurfa sporuna bir ömür adadı

TAKİP ET

Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aktaşoğlu, görev süresi boyunca Şanlıurfa'nın sporuna bir ömür adadı. Aktaşoğlu amatör sporların yaşaması için birçok projeyi Şanlıurfa'ya kazandırdı.

Göreve geldiğinden bu yana hep Urfa'nın sporu için mücadele eden Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aktaşoğlu; Sporda şartların iyileşmesi için görüşmelere ilk olarak Gençlik Spor Bakanlığı ile başladı. Bakanlıkla yaptığı görüşmelerden sonra sırasıyla Urfa vekilleri ve mülki amirleri ile görüşüp ihtiyaç ve gereken tesisler hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

 

Aktaşoğlu, Kulüplerin ayakta durabilmesi ve rahat bir ortamda spor yapabilmeleri için gecesini gündüzüne katarak 3 yıllık süreçte liglere isim sponsorluğu ve malzeme yardımı konusunda 2 milyon TL gibi büyük bir gelir sağladı.

 

Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı uzun ve zorlu görüşmeler sonucunda takımların lige katılım bedeli olan ücretleri büyükşehir belediyesinden alarak kulüplere yine nefes aldırdı.

 

Tesisleşmeler için büyük bir çaba gösterdi

Maşuk bölgesinde iki adet stat yeri tahsis edilmesinde ve o bölgede büyük bir tesisleşme yapılmasını sağlayan Aktaşoğlu, Yine aynı bölgede Futsal sahasının yapılmasında öncülük etti.

 

Şanlıurfa’ya futbol seminerleri kazandırdı

Şanlıurfa’da “futbol gelişim semineri” düzenleyen Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, ilimize futbolun duayen isimlerini davet etti. Seminerler doğrultusunda Altınordu Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan,  İhlas Haber Ajans Müdürü Mustafa Karagöl ve Fotomaç Gazetesi Yazarı Sınan Vardar 11 Nisan Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

 

Şanlıurfa’da gerçekleşen seminerde konuşan Altınordu Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan, “Başkan beyi çok sevdim bu yüzden Urfa’dan hangi kulüp gelirse, söz veriyorum tesislerimizde misafir edip gereken eğitimi hocalara vereceğiz” dedi.

 

Kulüplere malzeme konusunda çabalarını sürdüren Aktaşoğlu belediyelerle görüşerek, gerekli tüm teçhizatlarını temin ettirmeyi başardı. Türkiye’de birkaç ilde bulunan ve birçok Büyükşehirde bile olmayan “Şanlıurfa Amatör Evi” projesini onaylatarak Şanlıurfa’ya büyük bir tesisin kazandırılmasında büyük bir çaba gösterdi.

 

Tüm yapılan röportajlarında federasyonumuzun rica makamı olduğunu belirten Başkan Aktaşoğlu şunları ifade etti, “Urfa'nın sporu için yaptığımız tüm bu çalışmalar kurumlar ile olan ikili ilişkilerimizle bu duruma geldik. Bahattin Canbeyli Amatör Evi projesini de yaparak kendi miadımızın sonuna gelerek yeni oluşacak bir ekiple görevini sonuçlandırmak istiyoruz. Yeni projelerimiz ile Urfa’da spor daha yükselecektir.” dedi.



Urfa Değişim

futbol gelişim semineri Şanlıurfa amatör spor kulüpleri mehmet aktaşoğlu altınordu kulüp başkanı seyit mehmet Özkan Şanlıurfa amatör evi