Alagöz: Bu düzenin değişmesi lazım

TAKİP ET

CHP Haliliye ilçe Başkanı İbrahim Halil Alagöz, mevsimlik işçi sorununa dikkat çekerek, yöneticileri bu konuda çözüm üretmeye çağırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Halil Alagöz, Şanlıurfa’nın ekonomik sorunlarını gündeme getirerek, Şanlıurfalı gençlerin başka illere çalışmaya gittiğini vurguladı. Kendi memleketinde iş bulamayan Şanlıurfalıların bir kısmının mevsimlik tarım işçisi olduğunu, gençlerin ise başka illere giderek farklı sektörlerde çalıştığını kaydetti.
Mevsimlik tarım işçilerinin geçirdiği trafik kazalarına vurgu yapan Alagöz, her yıl çok sayıda Urfalı işçinin yollarda can verdiğine vurgu yaparak, “Mevsimlik tarım işçilerinin yaşadıkları zorluklara, yollarda yaşanan kazalar sonrası yaşamlarını yitirmelerine çok kez şahit olduk. Her yıl bu yüzden onlarca hemşerimiz ölüyor” dedi.
Alagöz, yöneticilere seslenerek, şu ifadeleri kullandı: “Mevsimlik tarım işçiliği yapmayan, Urfa'da iş bulamayan gençlerimiz peki ne yapıyor? Başka şehirlerde, yani batıda iş bulmaya gidiyor. Bugün öğrendiğimiz bir habere göre, memleketinde iş bulmayan Nusret Tavas isimli Suruçlu gencimiz de Bursa'ya çalışmaya gitmiş ve moto kuryelik yapmaya başlamış. Nusret Tavas, moto kuryelik yaptığı esnada, geçirdiği trafik kazası sonucu maalesef vefat etmiş. Urfa'da iş bulamayan gençlerimiz gurbette iş bulma ümidiyle, her şeyi göze alıp gidiyor. Yöneticilerimiz bunları görmüyor mu ?
Sürekli dile getiriyoruz, gençlerimiz iş istiyor, gençlerimize yeni istihdam alanları sağlanmalı. Urfa, Türkiye ortalamasına göre nüfusu en hızlı artan il. Genç nüfus oranı çok yüksek. Urfa'nın yeni sanayi yatırımlarına ihtiyacı var. Yatırımcıları çekmek için yöneticilerimiz ne yapıyor peki ? Ben söyleyeyim, gelen yatırımcıyı kârına ortak olmak için sıkıştırıp kaçırtıyor. Yatırımcı da bir daha gelmiyor. Sevgili genç kardeşlerim, bu düzenin değişmesi lazım. Gelin birlikte başaralım, var mısınız?”