Alataş müjdeyi verdi: "Urfa'ya Vakıf Üniversitesi kazandırmayı planlıyoruz"

TAKİP ET

Şanlıurfa Tanıtım günlerinde gazetemize konuşan Şanlıurfa Vakfı Başkanı Kemal Alataş Şanlıurfalı gençlere müjde verdi.

4 Gün boyunca devam edecek olan Şanlıurfa tanıtım günleri Ankara’ya renk katmaya devam ediyor.

Şanlıurfa’da öğrenci yurtlarını açmayı hedeflediklerini söyleyen Alataş Urfa'ya bir vakıf üniversitesinin kazandırılması gerektiğinin altını çizdi.

URFA'YI ANKARA'DA YAŞATMAK İSTİYORUZ"

Ankara’da yapılan Şanlıurfa tanıtımını çok beğendiğini söyleyen Şanlıurfa Vakfı Başkanı Kemal Alataş: “Ankara'da Urfa'yı yaşamak ve yaşatmak gerçekten çok iyi düşünülmüş ve çok mutlu oldum. Şu an inanılmaz derecede yoğunluk ve talep var. Buraya gelen esnafımızın da satış yapıp kar etmesi iyi düşünülmüş. Tanıtımlarla birlikte güzel sanatçılarımız da yer alıyor ve gerçekten çok güzel sanatçılar getirilmiş. Burada Urfa’mızın sanayi yönünden ne kadar geliştiğini gördük. Türkiye ekonomisine ne kadar katkıda bulunduğunu ve bulunacağına dikkat çekmek isterim.  Bu etkinlikte emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Urfa için hizmet yapmak bizim için çok çok değerli biz Urfa sevdalısı insanlarız.” Dedi.

"ŞANLIURFA'DA VAKIF ÜNİVERSİTESİ KURMA PROJEMİZ VAR"

Şanlıurfa için projelerinin olduğunu açıklayan Alataş şunları kaydetti: “Bizim buradaki amacımız Ankara'da Urfa'yı yaşatmak Urfa’yı herkese göstermek, tanıtmak Urfa'yı insanlarla bütünleştirmek. Ayrıca projelerimizin içerisinde Şanlıurfa'da ve Ankara'da erkek ve kız öğrenci yurtlarını açma düşünce ve planlarımız var. Urfa'ya bir vakıf üniversitesinin nasıl kazandırıldığının arayışı içerisindeyiz.  İleriki süreçlerde bununla ilgili adımları attık ve en kısa zamanda planlarımızı yapacağımızı düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

urfa haber şanlıurfa son dakika Şanlıurfa Şanlıurfa tanıtım günleri Şanlıurfa Vakfı Kemal Alataş Ankara vakıf üniversi