Albayrak: Halfeti turizme büyük katkı sunacak

TAKİP ET

Ankara'da düzenlenen Şanlıurfa Tanıtım günlerinde Urfa Değişim ve Söz Ajans mikrofonlarına konuşan Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, 'Halfeti, Şanlıurfa turizmine hem de Türkiye turizmine büyük bir katkı sunacak' dedi.

Şanlıurfa Vakfının organizasyonunu yaptığı Ankara’da bulunan tüm Şanlıurfa Derneklerinin desteğiyle; Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir ve tüm ilçe Belediyeleri, Kaymakamlıklar, STK’lar ve Şanlıurfalı Sanayicilerin katılımıyla devam eden tanıtım günlerinin 2. gününde de misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. 

Kentin yöresel lezzetleri, tarihi ve kültürel güzellikleri Ankara’da tanıtılıyor. Urfa tanıtım günlerine katılan ilçelerden biri olan Halfeti, misafirlerini ağırlıyor.

“HALFETİ’NİN TURİZMİNİ KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYORUZ”

Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, “Ankara'daki hemşehrilerimizle  olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Şanlıurfa bölgedeki önemli bir istasyon görevi görmekte ve Türkiye'deki 19 sakin şehirden birisi, biz Bu fuar kapsamında kaymakamımız olarak hem belediyemiz olarak  hem el sanatları ürünlerimiz hem de Halfeti’nin turizmini kültürünü, gastronomisini yaşatmak için buradayız” dedi.

“SAHİL BANDINI 5 KİLOMETREYE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”

Fuar etkinliğinde emeği geçen herkese teşekkür eden Albayrak, “Pandemiye rağmen turizm kapsamında 1 milyon ziyaretçiye ulaşmış durumda bulunmaktayız. Biz göreve başladığımız günden itibaren Halfeti için turizm olanaklarını özellikle konaklama ile alakalı olan olanaklarını genişletmek için çalışmaktayız. Aynı zamanda tekne turları ile birlikte meşhur olan bir yer, Güneydoğu'da ise bir kasabası hissiyatı yaşatıyor. 2023'e gümbür gümbür gireceğiz inşallah. Sahil bandını 5 kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz. Halfeti hem Şanlıurfa turizmine hem de Türkiye turizmine büyük bir katkı sunacaktır.”

Şanlıurfa Tanıtım günleri Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak