Ali Baba Hayratı'nda binler buluştu

TAKİP ET

Karaköprü belediyesi tarafından bu yıl 19. Gerçekleştirilen Ali Baba hayratında binlerce vatandaşa yemek ikramı yapıldı.

Şanlıurfa merkez Karaköprü belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Ali Baba Hayratının bu yıl 19. Gerçekleştirildi.

 

Etkinlik kapsamında Karaköprü’nün manevi sahibi olarak kabul edilen Şazeli Ali Baba’nın Balıklıgöl platosundaki kabri ziyaret edilerek dua okundu.

 

Yöre halkı tarafından yaklaşık 600 yıldır sürdürülen hayrat geleneği Karaköprü belediyesi tarafından devam ettiriliyor. 

 

Ali Baba Hayratında AKPATİ milletvekilleri Gülendar Açanal, Mehmet Ali Cevheri, CHP Milletvekili Aziz Aydınlık, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Karaköprü Kaymakamı Ufuk Akın, ilçe belediye başkanları, Karaköprü belediye başkanı Metin Baydilli ve davetlilerin katılımı ile okunan duanın ardından yemek ikramı yapıldı

 

Karaköprülülerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte kuru fasulye ve pilav ikramı ilahiler eşliğinde yapılırken semazenlerde gösteri yaptı.

 

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte konuşma yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, “Ali Dede; barışın, kardeşliğin, dostluğun ve bereketin sembolü olmuştur. Bu sebepten dolayı Karaköprü Belediyesi olarak her yıl Ali Dede Hayratımızı yapıyoruz. Her yıl farklı bir tema işliyoruz ki bu yıl ‘vatan sevgisi’ temasını kullanıyoruz. Bu zor dönemlerde birlik ve beraberlikle vatanımıza daha fazla sarılarak sahip çıkmamız gerekiyor. Amacımız Ali Dede’nin yolundan gidip onun nasihatlerini tutmak istiyoruz. Bugün programımıza katılan, bizi yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ali Baba’nın cömertliği ve hoşgörüsünün 350 yıldır unutulmadığına dikkat çekerek, “Bu etkinliği düzenleyen Karaköprü Belediyemize çok teşekkür ediyorum” diyerek etkinliğin öneminden bahsetti.

 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Ali Baba’nın Karaköprü’ye maneviyatını ve bereketini bıraktığını kaydederek, vatan sevgisine dikkat çekti ve önemini anlattı.

 

 AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal da Osmanlı’dan gelen hayır ve hasenatın Ak Parti Belediyeciliğinde sosyal belediyecilik faaliyetleriyle devam ettirildiğini belirterek, yapılan faaliyetten dolayı Karkaöprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür etti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık da böyle birlik ve beraberliğin olduğu bir ortamda bulunmaktan son derece mutluluk duyduğunu söylerken, ana muhalefet milletvekili olarak birlikteliği pekiştiren bu etkinliğin çok önemli olduğunu kaydetti.

 

Hayrat yemeği yiyen vatandaşlar ikramdan memnun kaldıklarını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür ettiler

 

geleneksel 19. ali baba ‘dede hayratı karaköprü belediyesi Şanlıurfa haberler son dakika