Alişan ve Demet Akalın'a tepkiler artıyor

TAKİP ET

'Restoran yasağı Alişan ve Demet Akalın için delindi.' haberleri üzerine Sanatçı Akalın ve Büyükşehir Belediyesinden açıklama geldi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu ve İçişleri Bakanlığının 81 ilin valiliklerine genelge gönderdiği üzere restoranlar ‘gel-al’ ve ‘paket servis’ dışında kapatılmıştı. Ancak Star Tv deki programları için Şanlıurfa’ya gelen Demet Akalın ve Alişan belediyeye ait tesiste yemek yemeleri sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Demet Akalın ve Alişan’ın lokantada yemek yemeleri sosyal medyada tepki alması üzerine Demet Akalın sosyal medya hesabından yapığı açıklamada, “açıklama yapmak bile üzücü” dedi.

Özel programları için çekim yapmak üzere gelen Sanatçı Demet Akalın ve Alişan, Urfa yemeklerini tatmak üzere belediyeye ait bir tesise gittiler. Tesiste ekiple ve Büyükşehir Belediye Başkan Zeynel Abidin Beyazgül ile yemek yiyen sanatçılara koronavirüs tedbirlerini kırdıkları için tepkiler yağdı.

Restoran ve lokantalarda yemek yeme yasağının olması nedeniyle sanatçılar için yasağın delindiği ifadesini kullanan bazı haber organları ve sosyal medyadakiler tepki gösterdi.

“SOSYAL MESAFE KURALLARI ÇERÇEVESİNDE MİSAFİR EDİLMİŞLERDİR”
Tepkilerin büyümesi üzerine belediye tarafından bit açıklama yapılarak: " Sanatçı Demet Akalın ve Alişan, Kültür ve Turizm Bakanımızın "Karahantepe" açıklamasından sonra Star TV adına Şanlıurfa'ya gelerek, Göbeklitepe, Balikligol ve Karahantepe gibi tarihi mekanlarımızı tanıtmak ve bunun yanısıra Şanlıurfa'nın benzersiz gastronomisine dikkat çekmek adına halka açık olmayan bir mekânda maske ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde misafir edilmişlerdir Benzer programlar, her gün hemen tüm televizyon kanallarında bu şekilde yapılmaktadır

Bahsi geçen sosyal tesisimiz yalnızca paket servis ile hizmet vermektedir Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde hizmet veren tüm kurumlarımızda, pandemi ile mücadele kapsamında alınan kurallar eksiksiz uygulanmaktadır

Şehrimizin tanıtımına destek sunan sanatçılarımız Demet Akalın ve Alişan'a teşekkür ediyoruz. Bu konuda yapılan kasıtlı manipülasyonlara karşı hukuki haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.”