Almanya'dan Başlayacak Göbeklitepe'de Devam Edecek

TAKİP ET

14. kez düzenlenecek olan Europa-Orient Rally'sie Oldtimer (Classic araba) ve Young timer araçların katılabildiği dünyanın son otomobil macera ve dostluk rallisi ralli Göbeklitepe 2019 teması ile, Almanya'nın Heilbron şehrinden start alacak ve göbekli tepe etabıyla devam edecek.

Europa-Orient Rally‘sie Oldtimer (Classic araba) ve Young timer araçların 2019 tarihinde 14. kez düzenlenecek olan Ralli Göbeklitepe 2019 teması ile, Almanya’nın Heilbron şehrinden start alacak. Şanlıurfa valiliği toplantı salonunda yapılan imza töreninde program konusunda görüşlerini dile getiren TFF Basın Sözcüsü Mete Düren, organizasyonun yılardan beri devam ettiğini belirterek; “Yıllardır devam eden bir organizasyon bu Avrupa rallisi, en büyük özelliği dünyanın ikinci büyük uluslar arası rallisi olması değil, bunun dışında da bu büyük rallinin en önemli etabının da Türkiye bacağının olması.

Biz kurmuş olduğumuz dernek ile bu organizasyonu Türkiye dışında da en iyi şekilde tanıtmaya gayret ediyoruz. Çünkü bu sonuçta bir otomobil sporu olmakla birlikte 10 farklı ülkeden 200 kadar yarışmacının katılacağı ve bir ay kadar sürecek olan bir organizasyon.” dedi.

Doğu Batı Dostluk Rallisi Dernek Başkanı Nadir Serin, Europa- Orient Doğu Batı Dostluk Rallisi, birbirine komşu iki büyük medeniyetin yerleştiği coğrafya da, dostlukları çoğaltmak, insanların birbirlerine dokunmasını ve en önemlisi birbirlerini anlamalarını sağlamak için planlandığının altını çizdi.

Başkan Serin; “Bu sene Göbeklitepe teması ile gerçekleştirilecek etkinlikte 120 adet araç Göbeklitepe Logosunu kullanacak bir adet araç ise tamamen Göbeklitepe teması ile giydirilecektir. 12 farklı ülkede geniş kitlelere ulaşması planlanan ralli sonunda Göbeklitepe teması ile giydirilen araç Şanlıurfa’ya hatıra olarak bırakılacaktır. Ralli’nin Şanlıurfa ayağı Mayıs ayı sonunda gerçekleştirilecektir.”

Şanlıurfa’nın her geçen gün daha çok büyüdüğünün altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi; “Şanlıurfa 2 milyon nüfusu aşan ve tarihin sıfır başlangıç noktası olan bir şehir. Şanlıurfa da yapılacak olan bu organizasyonun ülkemiz turizmi açısından son derece önemli olduğuna inanıyorum. Bunun birde Şanlıurfa ayağının dünya genelinde bilinmesi ve tanınmasına vesile olması bir başka büyük önem arz etmekte. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Şanlıurfa Valisi Abdullah; “Erin Şanlıurfa’nın turizm potansiyelini değerlendirmek için 2019 Göbeklitepe Yılı’nın çok iyi etkinliklerle geçirmek istediklerini belirten Vali Erin, Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. öncülüğünde düzenlenecek etkinliklerden biri olan Europa-Orient Rallye sayesinde Göbeklitepe’nin Avrupa’dan Kafkaslara uzayan büyük bir coğrafyada tanıtılacağını, ralliye katılacak sürücücülerin de birer turizm elçisi olacağını ifade etti.

Ralli Güzergahı: Almanya, Avusturya, İtalya, Slovenya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya, Hirvatistan, Bosna-Hersek, Kosova, Karadag, Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan, Yunanistan, Bulgaristan, Türkiye, Gürcistan, İran ve KKTC olarak belirlendi.

Türkiye güzergahına Edirne’den giriş yapacak araçlar, İstanbul, Çorum, Ankara, Samsun, Erzincan, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gazianntep, Osmaniye, Adana, Mersin ve Antalya ilerinden geçecek.

Europa- Orient Doğu Batı Dostluk Rallisi, birbirine komşu iki büyük medeniyetin yerleştiği coğrafya da, dostlukları çoğaltmak, insanların birbirlerine dokunmasını ve en önemlisi birbirlerini anlamalarını sağlamak için planlanıyor. Europa-Orienty Rallye, 2018 yılında 2018 Troya Yılı teması ile gerçekleştirilmişti.

son dakika urfam haber Şanlıurfa haberleri gündem manşet haber saati ralli valilik göbeklitepe