Alt ve üst yapı çalışmaları bezdirdi

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın en büyük sorunlarından birisi kuşkusuz alt ve üst yapı çalışmaları nedeniyle bitirilmesi uzun süren hizmet çalışmasıdır. Karaköprü Maşuk konutlarında yollar asfaltlandıktan sonra bu sefer içme suyu hattının çekilmesi için yolların tekrar bozulduğu iddia edildi.

Yaklaş 40 bin konutun bulunduğu TOKİ-Maşuk’ta bitirilemeyen alt ve üst yapı çalışmaları nedeniyle vatandaşlar belediye yetkililerine ateş püskürdü. Sürekli yolların asfaltlandığı ve sonra tekrar bozularak başka bir amaç için kazındığı caddelerde vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

 

Belediyelerin tasarruf tedbirleri kapsamında önlem aldığı bir dönemde, alt ve üst yapı çalışmalarının plansız ve projesiz yapıldığını iddia eden vatandaşlar durumu tepki göstererek, “ belediyeler altyapı çalışmaları yaptıktan bir süre sonra asfaltı döküyorlar. Ancak çok geçmeden içme suyunun çekilmediğini belirterek tekrar yolu bozuyorlar.

 

“Tüm hizmetler bir seferde yapılsın”

Yine elektrik, doğalgaz ve telekom hizmetleri döşenirken yollar sürekli kazınıp asfaltlanıyor. Bu durum bizi çok rahatsız ediyor. Belediyelerimiz tasarruf yapıyoruz diyor ama sürekli kazı ve asfalt çalışmasını aynı yerlere defalarca yapması ekonomiye büyük zarar veriyor. Eğer altyapı çalışması yapılacaksa su, doğalgaz, elektrik ve telekom hizmetleri bir seferde döşenmelidir. Ancak bu şekilde tasarruf sağlayabiliriz” dediler.

 

TOKİ-Maşuk’ta uzun süredir devam eden alt ve üst yapı çalışmaları nedeniyle evlerinde oturan vatandaşlar toz ve çamurdan yakındı. Yap-boz tahtasına dönen alt ve üst yapı çalışmalarından rahatsız olan mahalleli, “bir iş yapılırken neden diğer işlemler yetkili kişilerin aklına gelmiyor” diyerek duruma sitem ettiler.

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

karaköprü maşuk konutları alt ve üst yapı çalışmaları Şanlıurfa haberler son dakika