Alt Yapı Bitti Atığı Kaldı!

TAKİP ET

Büyükşehir belediyesi tarafından asfalt cadde üzerinde yapılan altyapı çalışmalarının ardından bölgede bırakılan inşaat atıkları çevre esnafının tepkilerine neden oldu.

Abdulselam Yavuz / Büyükşehir Belediyesi tarafından Asfalt Caddesi olarak bilinen ve Divanyolu caddesinin devamı olan cadde üzerinde yapılan alt ve üst yapı çalışmalarının ardından bölgede bırakılan inşaat atıkları bölge esnaflarının tepkisine neden oldu.

İnşaat atıklarının yol güzergâhında bırakılmasının yağışlar ile birlikte çevreye dağıldığına dikkat çeken esnaflar, yapılan çalışmaların ardından inşaat atıklarının kaldırılmadığın söyleyerek; “Asfalt caddesi olarak bilinen caddemizde yapılan alt ve üst yapı çalışmaları çok güzel ve olumlu çalışmalar. Fakat ne yazık ki her zamanki gibi işimizi hep yarım bırakmayı seviyoruz. 

Yapılan çalışmalarda kullanılmak üzere bölgeye getirilen inşaat malzemeleri, taş ve kumlar ne yazık ki bölgede bırakılarak kötü bir görüntü sergiliyor. Özellikle son zamanlarda artan yağışlar nedeniyle bu atıklar çevreye yayılarak caddenin kirlenmesine neden oluyor.

Bu atıkların neden toplanmadığını ve bölgeden alınmadığını halen anlamış değiliz. Belediye yetkililerinin de bu alana gelmediğini görüyoruz. Oysaki bu atıklar bir esnafımızın dükkân çalışmalarından kalmış olsaydı o esnafımıza hemen cezai işlem uygulanır ve atıkların temizlenmesi için esnaf sıkıştırılırdı. 

Fakat maalesef kendileri bu duruma ortak olunca ne ses nede seda ortada yok. Defalarca kaldırılması için yetkili mercilere müracaat ettikse de ne yazık ki bu atıklar halen bölgeden kaldırılmadı. Umarız tez zamanda atıklar kaldırılarak cadde temizlenir.” şeklinde konuştular.