Altın fiyatları yükselecek mi?

TAKİP ET

Şanlıurfa Kuyumcular Odası Başkanı İbrahim Halil Demirkol, son günlerde altın fiyatlarındaki yükselişin sebebi olarak, yaşanan deprem, sel felaketi ve Ukrayna - Rusya savaşı olarak gösterdi.

Şanlıurfa’da düğünlerin vazgeçilmez takısı olan altın yatırımcılarında en büyük yatırım aracı oldu. Küresel ekonomik gelişmelerin etkisinde kalan ‘güvenilir liman’ın seçim arifesinde yükselip yükselmeyeceği merak konusu olurken, Şanlıurfa Kuyumcular Odası İbrahim Halil Demirkol, altın almak isteyenlerin merakını gider.

Urfa Değişim Gazetesine konuşan Başkan Demirkol, altının önü açık olduğunu yaşanan Rusya Ukrayna savaşının yanı sıra 14 Mayıs seçimlerinde altın fiyatlarını etkileyeceğini ifade etti.

14 MAYIS SEÇİMİ FİYATLARI ETKİLER

Şanlıurfa Kuyumcular Odası Başkanı İbrahim Halil Demirkol, Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş ve yapılacak olan 14 Mayıs seçimlerinden dolayı altın fiyatının yükselebileceğini aktardı.

Demirkol, “Hem yaşanan deprem hem seçim sürecine baktığımız zaman altının ibresi yukarıya doğru gösteriyor. Özellikle ONS’un 2000 dolar aşması altındaki fiyatları çok etkiliyor. Altının gramı şu anda 1240 bilezik fiyatı da 1174 lira civarıdır. Günden güne hatta dakika başı borsa değişiyor ve altın fiyatları da değişkenlik gösteriyor” dedi.

ALTIN GERÇEK DEĞERİNİ GÖRMÜYOR

Talep fazla olunca fiyatlarda ister istemez bir yükselişin olduğunu söyleyen Demirkol,“ Son bir haftadır yoğunlaştığımız EYT konuları vardı. Önümüzde bir seçim var. Bunların hepsini üst üste koyduğumuz zaman sağlam bir ekonomi buna dayanabilir. Dolayısıyla piyasaların rahatlayacağını, piyasalara canlılık geleceği noktasında iyimserim” ifadelerini kullandı

Başkan Demirkol açıklamasını şöyle sürdürdü “Altının fiyatı bana göre ucuz. Biz geçmişe baktığımız zaman has altının gramı 1400 lira olması dolar fiyatının 19.50, avro 21.50 olduğu dönemlerde altın gerçek fiyatına ulaşmıştır.  Altının şu an ki durumu seçim süreci ve kamuoyunun iktidardan beklentileri olarak görünüyor. Ekonomideki dalgalanmalar ve sıcak paraya duyulan ihtiyaçtan dolayı altın fiyatları da yükselişten nasibini alıyor.”

DEPREM SONRASI ÇEŞİT AZALDI!

Kahramanmaraş’ın İstanbul’dan sonra altının en büyük cazibe merkezi olduğunu vurgulayan Başkan Demirkol, yaşanan depremden dolayı altının çeşit konusunda kan kaybettiğini belirtti.

Başkan Demirkol, “Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem altın fiyatlarını değil de imalatlardaki hasarlardan dolayı çeşitlilik konusunda sıkıntılar yaşandı. Çünkü imalat durdu ve çeşitler azaldı” şeklinde konuştu.

BAHAR AYLARINDA EVLİLİK ARTIYOR!

Bahar ayların başlamasıyla gençlerin altına yönelimi arttığını söyleyen Başkan Demirkol,

“Bahar ve yaz aylarında evlilik sayıları artıyor. Özellikle yaz ve bahar aylarını tercih ediyor. Maddi yetersizlikten dolayı bazı aileler imitasyona yönelim gösteriyorlar. Fakat ben doğru bulmuyorum imitasyona yönelimleri. Çünkü hayal kırıkları yaşanıyor eğer imitasyon olduğu anlaşıldığı zaman.  İmitasyona yönelmek yerine gramı düşürüp alsalar daha güzel olur diye düşünüyorum” dedi.

Şanlıurfa Kuyumcular Odası Başkanı İbrahim Halil Demirkol sel felaketi