Altında kıyamet kopuyor! Alanda satanda pişman...

TAKİP ET

Yükselişini sürdüren altının gram fiyatı tarihi zirvesini yeniledi. Gram altın haftanın ilk işlem gününde 1.875 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Ekonomi ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ise Urfalıların güvenli limanı olan altında yine uyardı.

Altındaki dengeler yerinde durmak bilmiyor. Herkes tarafından merak edilen altın faiz kararının ardından haftaya rekor bir yükselişle başladı.

"MEMİŞ ALTIN KONUSUNDA UYARDI"

Urfalıların güvenli limanı olan altında ani yükselişlerin devam edeceğini belirten Ekonomi ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 2024'ün altın yılı olacağını açıklayarak çok kritik uyarılarda bulundu.

"YILSONUNA KADAR GÜNCELLİĞİNİ KORUYACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Yılsonuna kadar yükselişlerin devam edeceğini kaydeden Memiş, “Altın fiyatları adeta 2000 doların üzerine yerleşecek ve yukarı yönlü momentumunu sürdürecek gibi bir izlenim oluşuyor. 2024 yılında ise 2350 dolar seviyesini beklemeye devam ediyoruz. Olası düşüşlerde ve geri çekilmelerde ise 1960 dolar destek seviyesi önem arz ediyor. Bu senaryo, yılsonuna kadar güncelliğini koruyacak gibi görünüyor"  dedi.

"2024 YILINDA 2000 DOLAR SEVİYESİNİN DİP FİYAT OLARAK BELİRLENECEĞİNİ ÖNGÖRÜYORUZ"

Daha önce de defalarca 2024 yılının altının yılı olacağını belirten İslam Memiş "Orta ve uzun vadeli perspektifte, ons altın fiyatlarındaki yukarı yönlü hareketini sürdürmeye devam edeceğini ve 2024 yılında 2000 dolar seviyesinin dip fiyat olarak belirleneceğini öngörüyoruz. Ardından, ons altının fiyatlarındaki yukarı yönlü momentumun devam edeceğini öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

altın haber son dakika gündem gram altın yükseliyor