Amatör kulüplere 3'er bin liralık yardım

TAKİP ET

Büyükşehir Belediyesi tarafından Şanlıurfa'da bulunan 77 amatör spor kulüplerine 3'er bin liralık nakdi yardım yapıldı. Yardımlar bundan sonra da kulüplerin başarı sıralamasına göre devam edecek.

Şanlıurfa'da bulunan 77 amatör spor kulüplerine Büyükşehir Belediyesi tarafından nakdi destek sağlandı. Şair Nabi Kültür Merkezinde düzenlenen törende amatör spor kulüpleri başkanlarına 3'er bin liralık kuponlar hediye edildi.



 



Aktaşoğlu: Şanlıurfa'da 77 amatör kulübün olması rekordur

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Aktaşoğlu, "Büyükşehir Belediyesi olmadan bizim müsabakalara çıkmamız asla mümkün olmaz. Çünkü 77 mahalli takımımız bulunuyor. Bu bir rekordur. Büyükşehir Belediyesinin kulüplerimize yaptığı nakdi yardım, iki etaptan oluşuyor. Birinci etabı, her kulübümüze 3'er bin liralık nakdi yardım olurken, ikinci etabı Mayıs ayında olacak. Bu da performansa dayalı olacak." dedi.



 



Daha önceki belediye başkanlarına kulüplere verilecek olan desteğin başarı sıralamasına göre verilmesi gerektiğini söylediklerini belirten Aktaşoğlu, "Bunu geçmişten beri söylüyoruz ama eski Büyükşehir Belediye Başkanlarına anlatamıyorduk. Eski belediye başkanları bütün takımları eşit tutarak, tek kategoride girenlere de 5 bin lira verdiler, 7 kategoriye girenlere de 5 bin lira verdiler. Bu da adaletsizliğe neden oluyordu. Her yıl Şubat ya da Mart ayında bu nakdi yardım yapılıyordu. Ancak 2019 yılının sezonunda spora harcanacak hiçbir kuruş yok. Bu formül geliştirilerek, 2020 yılı sezonunun harcamasından yapıldı." diye konuştu. 



 



Başkanvekili Kaya, sporculardan söz aldı

Nakdi yardımların başarılı spor kulüplerine verilmeye devam edeceğini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sait Kaya, sporculardan başarı sözü aldı. Kaya, "Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin geleceğinin yanında olmaya devam edeceğiz. Yardım ve buna benzer etkinliklerimiz her zaman olduğu gibi devam edecek. Yeter ki siz çalışın, yeter ki siz sportif başarı getirin." şeklinde konuştu. 



Abdulselam Yavuz / Urfa Değişim



amatör kulüplere 3er bin liralık yardım Şanlıurfada bulunan 77 amatör spor kulüplerine yardımlar bundan sonra da kulüplerin başarı sıralamasına göre devam edecek aktaşoğlu: Şanlıurfada 77 amatör kulübün olması rekordur