Ambulans Sürüş Eğitimleri Veriliyor

TAKİP ET

Şanlıurfa Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde çalışan 112 Acil Sağlık Hizmetleri sürücüleri, ATT ve Paremedik'lere yönelik ASTE (Ambulans Sürüş Teknikleri) Eğitimi verildi.

Şanlıurfa Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde, ambulans sürücülerine yönelik taktiksel ileri sürüş eğitimleri dersleri verilerek sürücülerin daha emniyetli ve daha güvenilir bir şekilde ambulans sürüş tekniklerini öğrenmeleri sağlanıyor.

Eğitim Birim Sorumlusu Tahir Ocak, 4 gün süren eğitimlerin sürücüler için son derece önemli bir eğitim olduğunu belirterek şöyle konuştu; “Sağlık Bakanlığı modül eğitimleri kapsamında bulunan ambulans ileri sürüş teknikleri eğitimi Şanlıurfa acil sağlık hizmetleri başkanlığı eğitim birimi tarafından, tüm sürücülerimize verilmektedir.

Bu eğitimlerimizdeki amaç, sürücülerimizin, her türlü hava şartlarında gerek kırsal, gerekse şehir içi trafiğinde yoğunlaşan şehir içi trafiğinde manevra kabiliyetleri ve direksiyon kabiliyetlerini arttırmaktır.

Ambulans ileri sürüş teknikleri eğitimimiz bir gün teorik, 3 gün sahada uygulamalı olmak üzere bir koordinatör ve 6 eğitmen tarafından verilmektedir. Bu eğitim acil sağlık hizmetleri başkanlığımızda görev yapan tüm personellerimize yönelik verilmektedir.

Eğitimlerimizin sonunda, personellerimizin ve halkımızın daha hızlı ve daha hızlı bir şekilde sağlık ve nakil işlemlerini gerçekleştirmektir” dedi.