Amedspor- Şanlıurfaspor maçı başkanı görevden aldırdı!

TAKİP ET

Bugün saat 14.00'da oynanacak Amedspor- Şanlıurfaspor maçı öncesi Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik ve kurullarının istifa etmesi ortalığı ayağa kaldırdı.

Daha öncede Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe ve Galatsaray’ın istifasını istediği Merkez Hakem Kurulu başkanı Amedspor- Şanlıurafspor maçının hakemini değiştirdiği ve hakemleri zan altında bıraktığı gerekçesiyle tepkilere yenip düşüp istifasını sundu.

Kimsenin beklemediği bu istifa kararı sonrası herkes olayın asıl sebebinin ne olduğunu merak ediyordu. Sis perdesini aralayan haberi eski hakem Ahmet Çakar araladı.

AMEDSPOR- ŞANLIURFSPOR MAÇI ÖNCESİ YAŞANANLAR!

Türk spor kamuoyu bu konuyu tartışırken, en net yorum eski hakem Ahmet Çakar'dan geldi. Çakar, attığı tweet ile sis perdesini araladı. Eski hakem olan usta yorumcu-yazar Ahmet Çakar, "Gerekçe Amedspor- Şanlıurfaspor maçında hakem üzerinden yaşanan entrika" diyerek konuya açıklık getirdi.

AMEDSPOR-ŞANLIURFASPOR MAÇINDA NELER YAŞANDI?

Ahmet Çakar'ın iddiasına konu olan Amedspor - Şanlıurfaspor olayının perde arkası ise bir hayli ilginç. 29.01.2023 tarihinde oynanacak olan Amedspor – Şanlıurfaspor maçına MHK tarafından atanan hakem, iddialara göre Şanlıurfaspor kulübünün yaptığı açıklamalar ve MHK'ye uyguladığı baskılar sonucunda değiştirildi. Hakemin değiştirilmesinin hakemleri zan altında bıraktığı belirtilen açıklamada, "Bu durum öncesinde ve sonrasında atanan hakemlerimizi hem de ülkemizde maç yöneten hakem camiamızı zan altında bırakmıştır" denildi.

TOROĞLU KONUŞTU!

Konu hakkında Erman Toroğlu da A Spor'daki yayında açıklamalarda bulundu. Toroğlu, "Bugün enteresan haberler geldi bana. Urfa-Amed maçının hakemini değiştirmişler. Amedspor ile Urfa'nın açıklamaları var. Federasyon bir açıklama yapmış mı diye sordum, hayır. Görevden aldık demişler, enteresan geldi bana. İlginç işler oluyor ama bakalım" ifadelerini kullandı.

Ahmetçakar Toroğlu