Ani sıcaklıklar, Ramazanda yakaladı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da soğuk havaların ardından aniden etkili olan sıcak havalar vatandaşları Ramazanda yakaladı. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, parklara ve camilere akın etti.

Kış mevsiminin önceki yıllara göre daha fazla yağışlı ve uzun süreli geçmesi mevsimsel farklılıklara da neden oldu. Henüz İlkbaharın yaşanmadığı Şanlıurfa'da soğuk havaların hemen ardından sıcak havalar etkili oldu.

Yağışın önceki yıllara oranla daha fazla etkili olduğu Şanlıurfa'da vatandaşlar Ramazan ayına girerken ani sıcaklıklarla karşılaştı. yüzde 30'un üzerinde etkili olan sıcaklar Şanlıurfalı vatandaşları da bunalttı.

Sıcaklıkların Ramazan ayına denk gelmesi ile vatandaşların serin alanlara yönlendirdi. Vatandaşlar sıcaklıklardan kurtulmak için parkları ve camileri tercih etti.



Birçok vatandaş yeşil alanlara giderek, iftar saatini gölgelik alanlarda serinleyerek beklerken, birçoğu ise yeşil alanlara uzanarak uyumayı tercih etti. Sıcak havaların geçtiğimiz yıl mevsim normallerine oranla çok yüksek olduğunu belirten vatandaşlar, “Önceki yıl bunaltıcı sıcaklıklar oldukça yüksekti. Bu yıl da aynı sıcaklıkları yaşamaktan korkuyoruz. Olası bir aşırı sıcaklık karşısında nasıl hareket edeceğimizi bilmiyoruz. Ayrıca Ramazan ayı, bu yıl serin olur diye düşünüyorduk fakat hava sıcaklıkları yükselmeye başladı. İnşallah, Ramazan ayını geçtiğimiz yıla oranla biraz daha serin bir şekilde atlatırız.” şeklinde konuştular.      

Bülent Karaca / Urfa Değişim Gazetesi

Şanlıurfa haberler son dakika sıcak havalar ramazan ayı