Anız yangının görünmeyen yüzü

TAKİP ET

Defalarca anız yangınlarının doğaya ve çevreye verdiği zararları dile getiren yetkililerin uyarılarındaki haklılık payı doğasever vatandaşların sosyal medya paylaşımlarında ortaya çıktı.

Anız yangınlarının ağır bilançosu, yangın sonrası objektiflere yansıdı. Sosyal medya kullanıcısı doğaseverlerin paylaştığı fotoğraflarda anızlar arasında kalan ve yanan yaban hayvanların halini gözler önüne seriyor.

Yaşanan bir anız yangını sonrasında görüntülenen ve yanarak adeta kül olan çaresiz bir tavşan, kaplumbağa ve kirpinin durumu adeta yürekleri burktu. Birçok vatandaş, görüntülere tepki yorumu yaptı.

Yakılan anızların çevreye zarar verdiğini söyleyen Vatandaşlar, “Yetkililer defalarca anız yangınlarının zararlarından bahsediyorlar. Özellikle anızlar arasında bulunan ve yaban hayvanı olarak bilinen birçok hayvanın yanmış görüntüleri yüreklerimizi adeta paramparça etti. Lütfen anız yakmayın. Özellikle yaban hayvanlarının yanı sıra aynı zamanda tarım topraklarının da verimini düşüren yangınların görünmeyen yüzünü yaban hayvanlarının yanan fotoğraflarıyla görmüş olduk. Lütfen anız yakarak bu canlılara eza vermeyelim” şeklinde yorumlar yaptılar.

 

anız yangını doğa severler sosyal medya tarım haberleri çevreciler