Antrenör Çift, çocukların yeteneklerini keşfediyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'da, Atletizm Antrenörleri Narin ve Cuma Canbek çifti, kenar mahallelerde keşfederek eğitim verdikleri yetenekli çocukları, ulusal ve uluslararası müsabakalara hazırlıyorlar.

Gelişmeyen mahallelerde spor yetenekleri olan ancak keşfedilmeyen çocuklar, antrenörlük yapan Canbek çifti tarafından müsabakalara hazırlanıyorlar. Canbek çifti, Şanlıurfa merkez ve ilçelerdeki okulları ziyaret ederek yaptıkları test sonucunda spora elverişli ve yetenekli ilk ve ortaokul öğrencilerini haftanın 3 günü, lise öğrencilerine ise haftanın 7 günü 11 Nisan stadyumunda antrenman yaptırıyor. İlk, orta ve liseleri ziyaret ederek okulların beden eğitimi öğretmenleri ile birlikte hareket eden Narin ve Cuma Canbek çifti, sporda yetenekli olan öğrencilere antrenman yaptırarak Atletizm alanında ulusal ve uluslararası müsabakalara hazırlıyorlar.



Gençlik ve Spor Müdürlüğünde Atletizm Antrenörü olarak görev yapan Canbek çifti, özellikle gelişmeyen mahallelerdeki okullardan seçtikleri yetenekli gençleri, servisle 11 Nisan stadyumuna getirip antrenman yaptırdıktan sonra servisle tekrar evlerine ya da okullarına bırakıyorlar.  İlk ve orta okul öğrencileri haftanın 3 günü sabah saatlerinde antrenmana katılırken, lise öğrencileri ise öğleden sonra antrenman yapıyor.



50'den fazla okulda çocukların yeteneklerinin keşfedilmesini sağladılar

Küçük kız çocuklarını da yanlarında getiren Narin ve Cuma Canbek çifti, 2011 yılından bu yana gönüllü olarak 50’yi aşkın okuldan yetenekli çocukları spora kazandırdı. Antrenman yaptırarak Atletizme kazandırılan bazı çocuklar Milli Takıma, bazıları da ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye girdi.



11 Nisan Stadyumunda antrenmana katılan öğrenciler, "Okullarımıza gelen Antrenörler tarafından testlerden geçirildik, haftanın 3 günü antrenmana geliyoruz. Servisle okulumuzdan alınıyoruz, antrenman bittikten sonra yine servisle okulumuza bırakılıyoruz.” dediler.



Atletizm antrenmanı Cuma Canbek, okullara giderek öğrencilerin içinden yetenekli olanları yaptıkları testler sonucu seçtiklerini, bugüne kadar 50’yi aşkın okulda bine yakın seçme yaptıklarını belirtti. Canbek, "11 Nisan Stadyumuna antrenmana çocukları servisle okullarında alıyoruz, antrenman bittikten sonra tekrar servisle bırakıyoruz. Harran’dan Hüseyin Can, Balkan ikincisi, Avrupa üçüncüsü oldu. Dünya sıralamasında ise altıncı oldu. Bunun gibi birçok gencimizi müsabakalara hazırladık ve hazırlıyoruz. Benim eşim Narin de benim gibi gençliğinden beri sporculukla uğraşmış biridir. O da benimle beraber antrenörlük yapıyor. Narin, çocuklara ben de yetişkinlere antrenman yaptırıyorum" şeklinde konuştu.



 Mehmet Halhalli / Urfa Değişim Gazetesi

 

atletizm antrenörleri narin ve cuma canbek çifti Şanlıurfa haberler son dakika