Araç kiralayacaklar dikkat! "Fiyat düşük diye kiralamayın"

TAKİP ET

Birçok kişi tatil, iş seyahatleri ve düğün törenlerinde araç kiralama ihtiyacı duyabiliyor. Bu nedenle oto kiralama şirket yetkilisi Mehmet Aktaş, araç kiralayacaklara dikkat etmesi konusunda uyarılarda bulunarak '100 Lirası eksik diye araç kiralamayın' diyerek uyardı.

Araç kiralama ihtiyacı duyan vatandaşlar bazen piyasada pek çok farklı araç kiralama firması ile karşılaşıyor. Ancak hangisinin güvenilir olduğunu anlamak kimi zaman kolay olmayabiliyor. Kullanıcılara araç kiralamadan önce imzalanan sözleşmeden, araç lastiklerindeki dişlere kadar her şeyi dikkatli incelemeleri gerekiyor.

Araç kiralamak isteyenler, sözleşme ve senedi imzalamadan önce okuması gerekiyor. Çünkü sözleşmenin altına imza atıldıktan sonra o araç ile ilgili herhangi bir problem olduğunda müşteri bunu karşılamak zorundadır.

“ART NİYETLİLERİN PİYASAYA ÇIKMASIYLA VATANDAŞ MAĞDUR EDİLİYOR”

Araç kiralama firmalarının günden güne sayılarının artmasıyla birlikte çoğu vatandaş mağdur oluyor. Bu konuda vatandaşlara araç kiralarken nelere dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunan Mehmet Aktaş: “Urfa'da araç kiralarken, öncelikle kiraladığınız yere bakmanız gerekiyor. Özellikle son dönemlerde bazı dolandırıcıların piyasaya çıkmasıyla çoğu vatandaş mağdur ediliyor, kiraladıkları aracın sağlam olup olmadığına baksınlar başta. Herhangi bir arızanın çıkması yetkili kişiyi yani sürücüyü zor durumda bırakıyor. Her sektörde olduğu gibi kiralama sektöründe de art niyetli olan insanlar vatandaşı tuzağa düşürmek için elinden geleni yapıyor. Özellikle bilindik yerlerden kiralanması gerekiyor. 100 lirası 200 lirası eksik diye daha doğrusu uygun fiyata veriyor diye araç kiralamayın. Öyle yapanların çoğu vatandaşı dolandırıyor, o istenilmeyen 100 lira 200 lira onlara daha çok pahalıya patlıyor.” dedi.

“ORJİNALİ ARATMAYACAK ŞEKİLDE SİTELER VAR”

Özellikle yeni açılan ve bilinmedik sitelerden uzak durulması gerektiğini aktaran Aktaş: “İlk önce araç kiralayan firmanın geçmişine baksınlar, müşteri memnuniyetine baksınlar ona göre araç kiralasınlar. Gerçi araç kiralayanları da suçlamamak lazım Öyle siteler çıkmış ki orijinal siteleri aratmayacak şekilde, dolandırıldığını anladığın an herhangi bir muhatap bulamıyorsun bile, en fazla dava açabiliyorsun.  Dava açtığın şahsında üzerinde büyük ihtimalle kayıtlı hiçbir şey yoktur ve kısacası mahkeme yolunda hep gidip geliriz fazla yapacağımız bir şey yok.” şeklinde konuştu.

“100 LİRASI DÜŞÜK DİYE ARAÇ KİRALAMAYIN”

Düşük ücretle araçlarını kiraya veren sitelerin tuzağından uzak durulması konusunda  uyaran Aktaş: “50 liranız 100 liranız fazla olsun ama kiraladığınız aracınız sağlam olsun, en azından orada kendinize bir muhatap bulabiliyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

“GENÇLER ARAÇ KİRALAYIP TRAFİKTE TERÖR ESTİRMESİN”

Araç kiralayarak trafikte terör estiren sürücülere seslenen Aktaş: “Sürücülere söylemek istediğim, yolda giderken ve özellikle de gençlere söylüyorum araç kiralayıp trafikte Terör estirmeyin. Yaptığınız o seslerden rahatsız olan insanların da olduğunu düşünün ve ona göre davranın” diyerek tepki gösterdi.

Kader Topal / Urfa Değişim

Araç kiralama Şanlıurfa Mehmet Aktaş