Araçların önüne atlıyorlar

TAKİP ET

Şanlıurfa'da trafik ışıklarında bekleyen çocuklar, sürücülerden para almak için araçların önüne atlıyorlar. Sürücüler duruma tepki gösterse de dilenen çocuklar tehlikeye aldırış etmiyor.

Şanlıurfa'da her gün onlarca çocuk sokak ve caddelerin yanı sıra trafik ışıklarında da dileniyor. Trafik akışının yoğun ve hızlı olduğu trafik ışıklarında dilenen çocuklar, araçların camlarını da silerek sürücülerden para alıyor. Bu duruma her ne kadar tepki gösterilse de neredeyse her kavşakta dilenen çocukları görmek mümkün.

Tehlikeyi aldırmıyorlar

Suriyeli sığınmacıların da göç etmesiyle dilenen çocukların sayısının arttığı Şanlıurfa'da çocuklar trafik ışıklarında sürücülerden para istiyor. Sürücülerin para vermemesi sonucu ısrar eden çocuklar sürekli tepki toplasa da dilenmekten vazgeçmiyorlar. Öyle ki trafik akışının hızlı olduğu kavşaklarda dilenen çocuklar tehlikeye aldırış etmeden araçların önüne atlıyorlar.

En yoğun alanlardan biri olan Abide Kavşağında da çocuklar, araçların hızlarını dikkate almadan yola atladı. Sürücülerin para vermemesi sonucu ısrar eden çocuklar, hareket halinde olan araçlara tutunarak koştu. Sürücüler ise hayatını tehlikeye atan çocuklara tepki gösterdi.   

 

araçların önüne atlıyorlar Şanlıurfada trafik ışıklarında bekleyen çocuklar trafik akışının yoğun ve hızlı olduğu trafik ışıkları abide kavşağı