Artık ev almak hayal oldu!

TAKİP ET

Enflasyon, arazi, girdi maliyetleri ve döviz kurunun da etkili olmasıyla birlikte Şanlıurfa'da ev fiyatları uçtu. Ev almanın hayal olduğu kentte en ucuz evler 500 bin liradan başlıyor. Dar ve orta gelirlinin ev almasının hayal haline geldiği bu dönemde vatandaşlar, yetkililerin bu konuda bir çalışmasını yapmasını istiyor.

Şanlıurfa ve ülke genelinde ev fiyatları tavan yaptı. Çimento, demir, döviz kuru ve arazi fiyatlarını bahane eden müteahhitler ev fiyatlarını yüksek fiyatlardan satıyor. Bazı ev sahipleri de piyasayı bahane ederek elinde evleri fahiş derece de zam yapmasıyla birlikte giriş katlarını almak bile hayal haline geldi. Kira fiyatlarının da yükseldiği kentte kiralık ev bulmak çok zor hale geldi. Ev bulmakta zorlanan vatandaşlar ev sahipleri ile sıkıntılar yaşıyor. Yeni dönemde yetkililerin bu konuda çalışma yapmasını isteyen vatandaşlar artık nasıl ev sahibi olacağını kara kara düşünüyor.

Şanlıurfa’da konut fiyatlarının yükselmesinin yanı sıra ev kiraları aldı başını gidiyor. Enflasyonun yüzde 55’i bulması yaşam şartlarını zorlaştırmaya neden oldu. Urfa’da konut ve ev kiralarının yükselmesi vatandaşları son derece tedirgin etti.

Urfa Değişim Gazetesinin mikrofonlarına konuşan vatandaşlar konut ve ev kiraları hakkında birbirinden ilginç tepkiler ortaya koydu.

ARTIK İNSANLAR DIŞARDA YATSIN!

Ev kiralarının yüksek olmasına isyan eden Murat Candan  “ev fiyatlarının yükselmesi çok iyi. Artık insanlar dışarda yatsın” dedi.

Ev kiralarının yüksek olmasından yakınmak yerine herkesin kendisini düzeltmesi gerektiğini vurgulayan Harun Demirbaş, “İnsanlar ev sahibi olmak ister. Ama maalesef şartlar el vermiyor. Ekonomik sıkıntılar ortada, insanların bu konuda zamlardan daha çok bir kendilerine çeki düzen vermesi gerektiğini düşünüyorum.” İfadesini kullandı.

“İT BAĞLASAN DURMAZ 500 LİRA VERİYORUM”
Eyyübiye ilçesinin dezavantajlı mahallesi olan Yakubiye de oturan Zehra Demir da “Yakubiye mahallesinde oturuyorum. Benim oturduğum ev de it bağlasan durmaz 400- 450 lira kira ödüyorum.  Dar gelirli ailelerin ev sahibi olması artık çok zor olduğunu düşünüyorum” yorumunu yaptı.

ARTIK İNSANLAR ÇADIRDA KALMA NOKTASINA GELDİ
Ev fiyatlarının sadece maddi durumu kötü olan kesimi etkilediğini söyleyen Garip Bilgin konut fiyatları hakkında şunları söyledi: “Kira paralarının yüksek olmasından dolayı artık insanlar çadırda kalma noktasına gelmişler. Zamlar zenginleri değil. Fakirleri etkiliyor. Bugün bir zengin en iyi eve 2. Bin lira ödeyebilir.  Ama fakir ödeyemez.”

İnsanların ev alması artık hayal olduğunu iddia eden Kerem Köken de “İnsanların ev sahibi olmaları artık hayal oldu. Biz genç nesli baya etkiledi. Ev fiyatlarının çok fazla artığını düşünüyorum” dedi.
 

Enflasyon Şanlıurfa