Artık il dışına gitmeye gerek yok! Polikliniği Şanlıurfa'da açıldı

TAKİP ET

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde obezite ile mücadelede önemli bir adım atıldı. Hastane bünyesinde obezite polikliniği hizmete başladı.

Poliklinikte, obezite tanısı konulan hastalar, hekim, diyetisyen ve fizyoterapistten oluşan bir ekip tarafından değerlendiriliyor. Hastalara, sağlıklı bir şekilde kilo vermelerine ve bundan sonraki hayatlarında daha sağlıklı bir şekilde devam etmelerine yardımcı olacak şekilde tedavi planı oluşturuluyor.

Obezitenin bir halk sağlığı sorunu olduğunu ve engellenmesi gereken bir durum olduğunu belirten Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzm. Dr. Felat Çiftçi, şunları söyledi:

"Yaklaşık bir yıldır obezite ile mücadele için başlattığımız mide balonu işlemine yaklaşık bir yıldır tüp mide ameliyatı ile devam etmekteyiz. Artık Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat öncesi değerlendirmek için veya ameliyat sonrasında takiplerini daha sağlıklı yapabilmek için hastalarımıza daha iyi hizmet verebilmek için obezite polikliniğimiz açılmıştır. Bu sebeple obezite ameliyatı için ve sonrasında takipler için hastalarımızın il dışına artık gitmelerine gerek kalmamıştır."

Polikliniğe başvurmak isteyen hastalar, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin randevu hattından veya ALO 182 hattından randevu alabiliyor.

Obezite nedir?

Obezite, boy ve kiloya dayalı vücut yağı ölçüsünün (vücut kitle indeksi) 30 veya daha yüksek değere sahip olduğu sağlık açısından da risk oluşturan vücutta yoğun yağ birikimidir.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzm. Dr. Felat Çiftçi obezite obezite polikliniği