'Artık Urfa'nın gündeminden düşmesini istiyoruz'

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Şanlıurfa'da gönül çalışmalarını gerçekleştirmek için gayretlerimiz devam ediyor.' dedi. Beyazgül, Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı ile ilgili Ankara ile temasta olduklarını belirterek, bu konunun artık Şanlıurfa'nın gündeminden çıkmasını istediklerinin altını çizdi.

Gazetemizi ziyaret eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa’nın gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çevik Kuvvet Kavşağı, Trambüs Projesi ve tarihi Şanlıurfa’nın gün yüzüne çıkarılması ile ilgili açıklamalarda bulunan Beyazgül, göreve geldikleri günden beri gönül projeleri için gayret ettiklerinin altını çizdi.

 



‘Gönüllerdeki çalışmaları belirleyerek görevimizi sürdürüyoruz’

Gönüllerdeki çalışmaları sürdürmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, “Seçime girerken, biz halkımızdan iki dua istedik. Birincisi güzel bir sonuç almak için, ikincisi de gönüllerin belediye başkanı olmasını Allah bize nasip etsin diyoruz. Bugün biz gönüllerdeki çalışmaları belirleyerek görevimizi sürdürüyoruz. Bütün Şanlıurfa’nın sahiplendiği ve hedeflediği bir durum var. Eski Şanlıurfa’mızın etrafının tamamen betonarme yapılardan temizlenerek tarihi Urfa’mızın açığa çıkması bütün vatandaşlarımızın gönlünde yatan bir husustur. Bu konuda çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Kırsal mahallelerimizin yolları var, buradaki mahallelerimizi daha yaşanabilir bir hale getireceğiz. Yine kırsal ilçelerimizde arzu edilen birtakım sosyal tesislerimiz var. Bütün bunların gerçekleştirilmesi için toplantılarımız, gayretlerimiz devam ediyor.” dedi.

 



‘Çevik Kuvvet’in sadece yüzde 15’i kaldı’

Çevik Kuvvet Kavşağı projesinin bir an önce bitirilmesi için girişimlerinin devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, “Milletvekillerimiz, il başkanımız, belediye başkanlarımız da dahil olmak üzere göreve geldiğimiz günden beri karşılaştığımız bu konu, Şanlıurfa’nın gündemindeki önemli bir konuydu. Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağın üstteki yolu açılmış oldu. Diğer servis yolunu da kaldırmadık, olduğu gibi duruyor. Bu konuda tüm siyasilerimizin çabası oldu. Ben yüklenici firma ile görüştüğümde yüzde 80’den fazlasının tamamlandığı ve sadece yüzde 15’inin kaldığı ifade edildi. Bununla ilgili önümüzdeki İl Başkanları Toplantısında Cumhurbaşkanımızla inşallah doğrudan bir görüşme sağlayacağız. Yine bununla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızla bir görüşme sağlayacağım. Çevik Kuvvet kavşağının artık Urfa’nın gündeminden çıkmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.  

 



‘Trambüsü 18 metreye düşürmeye kararlıyız’

Trambüs ile ilgili de açıklamalarda bulunan Beyazgül, “Trambüsün boyunun 25 metreden 18 metreye çekilmesi durumu ile ilgili kararımızı kesin olarak verdik, bununla ilgili mutabakat sağlandı. Üretimin 18 metre olarak yapılması konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Bununla ilgili görüşmelerimiz neticelenirse halkımıza bilgi vereceğiz. İnşallah trambüsümüz 18 metre olarak bölgemizde faaliyete geçecek.” diye konuştu.  





Urfa Değişim gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kakız ise, gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür etti.



Mehmet Halhalli / Özel Haber



‘artık urfa’nın gündeminden düşmesini istiyoruz’ Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı zeynel abidin beyazgül Çevik kuvvet kavşağı trambüs projesi ve tarihi Şanlıurfa’nın gün yüzüne çıkarılması ‘Çevik kuvvet’in sadece yüzde 15’i kaldı’ ‘trambüsü 18 metrey