Artırılan seferlerle Urfa, mutluluktan uçacak!

TAKİP ET

Türk Hava Yolları tarafından Göbeklitepe Yılı nedeniyle Şanlıurfa'ya yönelik ek uçak seferleri konulması turizm acentelerini de memnun etti. Turizm acenteleri, şimdi de yurt dışının bazı noktalarına olan sefer taleplerinin kabul edilmesini bekliyor.

2019 yılının Göbeklitepe Yılı olarak ilan edilmesiyle büyük bir avantaj elde eden Şanlıurfa'da, bazı uçak seferlerinin iptal olması krize neden olmuştu. Turizm sezonunun başlamasına rağmen Şanlıurfa'da konaklama sorunun yanında bazı uçak firmalarının Şanlıurfa-İstanbul seferlerini azaltması, Şanlıurfa-İzmir seferlerini iptal etmesi tepkilerin büyümesine neden oldu. Bu duruma rağmen bazı noktalara uçak seferleri taleplerinin de reddedilmesi tartışmaları son derece alevlendirdi.

Tepkiler üzerine yapılan girişimler sonucunda Türk Hava Yolları, Şanlıurfa-İstanbul seferlerine 3 ek sefer başlattı, İptal olan Şanlıurfa-İzmir uçak seferlerinin ise önümüzdeki günlerde başlayacağını belirtti. THY, talep edilen Şanlıurfa-Antalya seferlerinin ise turizm sezonunun canlanmasıyla başlatmayı düşündüklerini açıkladı. Bu durum ise Şanlıurfalıları sevindirirken, turizm acentelerini de son derece memnun etti. 

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Turizm Acentesi İşletmecisi Ali Canbek, ek seferlerin Şanlıurfa'ya yönelik artmasının olumlu bir gelişme olduğunu ve Şanlıurfa'da bulunan turizm acentelerinin yanı sıra tüm sektörlerin bu konuda kalkınacağını söyledi.



'Son derece mutluluk verici'

Turizm Acentesi İşletmecisi Ali Canbek, geçtiğimiz aylarda yaşanan ek sefer krizinin tatlıya bağlanmasının mutluluk verici bir gelişme olduğunu belirterek, “Daha önce basın ve medya aracılığıyla mücadelesini verdiğimiz Şanlıurfa'ya ek seferler konusunda girişimlerde bulunduk ve bu konu olumlu bir şekilde neticelendi. Sayın Cumhurbaşkanımızın da Göbeklitepe resmi açılış töreninde söz verdiği gibi geçen gün bir televizyon programında Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı Bey de Şanlıurfa'ya 3 frekans uçak sayısının arttırılması konusunda müjdesini verdi. Bu seferlere Antalya ve İzmir seferileri de ekleneceği bildirildi. Şu an için özellikle yaz sezonunda Antalya ve İzmir bölgesinde turizm açısından bu ek seferlerin olmasıyla Şanlıurfa için oldukça faydalı olmuştur." dedi.



'Kıbrıs seferlerinin olmaması eksikliktir'

Halen Şanlıurfa'da eksikliklerin olduğunu belirten Canbek, "Eksiğimiz var mı diye soracak olursanız, evet eksiğimiz var. Bunun da mücadelesini vereceğiz. Bunlardan birisi de Kıbrıs seferlerimizin olmayışı. İnşallah önümüzdeki günlerde hava yolu şirketlerinden bu seferlerin de müjdesini alacağız.” diye konuştu.



'Göbeklitepe Yılının Etkisi çok oldu'

Ali Canbek, ek seferlerin açılmasında Göbeklitepe yılının büyük etkisi olduğuna dikkat çekerek, “Göbeklitepe yılının resmi olarak ilan edilmesi, turist sayısının da bu bölgede yoğunlaşacağı da düşünülerek ek seferlerin olması kaçınılmaz bir durumdu. Şu anda ek seferlerin olması da biz turizm acentelerini ziyadesiyle memnun ediyor. Sadece biz turizm acenteleri için değil, Şanlıurfa halkı için de önemli bir gelişme ve hizmet.  Bu bir zincir halkası olarak düşünülmeli. Esnafımızdan otellerimize lokantalarımızdan hediyelik eşya sektörüne kadar birçok sektöre yarayacaktır." şeklinde konuştu.



'Turizme daha fazla katkı sunulacak'

"Nisan ayından itibaren bölgemizin turizm sezonu ve dolayısıyla Antalya seferlerinin açılmasını bekliyoruz ki zaten Türk Hava Yolları Yönetim kurulundan müjdesini almıştık." diyen Canbek, "Buna ek olarak İzmir seferimiz ekleniyor. Bunları bekliyoruz. Bunların da eklenmesi ile birlikte turizme daha fazla katkı sunulacağını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.



göbeklitepe yılının etkisi çok oldu kıbrıs seferleri Şanlıurfa haberler