Arusoğlu: 1 milyon 200 bin oyun teminatıyız

TAKİP ET

Şanlıurfa'da 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde sandıklara sahip çıkacaklarını belirten İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali Arusoğlu, 1 milyon 200 bin oyun teminatı olduklarını söyledi.

Mevsimlik tarım işçilerine yönelik AK Parti il başkanının açıklamasını kınayan Arusoğlu, "Mevsimlik tarım işçileri tatile gitmez, ekmek parası kazanmak için göçer" dedi.

Halfeti'ye son 6 ayda 4 bin 700 kişinin haberi olmadan ikametgah adreslerinin taşındığını öne süren Arusoğlu, "Bu oyları kullandırmayacağız" dedi.

Arusoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar:

Seçim Güvenliği: "31 Mart günü Şanlıurfa genelindeki bütün sandıklarda hangi siyasi parti olursa olsun hiç kimsenin oyunu, halkın iradesini biz kimsenin eline bırakmayacağız."

Mevsimlik İşçiler: "Mevsimlik tarım işçileri tatile gitmez, ekmek parası kazanmak için göçer. Belediyelerin görevi mevsimlik tarım işçisinin sorununu çözmektir."

Halfeti'de Usulsüzlük: "Halfeti'ye son 6 ayda 4 bin 700 kişinin haberi olmadan ikametgah adresleri taşınmış. Bu oyları kullandırmayacağız."

Arusoğlu, 4 bin 700 kişiye ulaşarak savcılığa suç duyurusunda bulunmaları için çağrıda bulundu.

Başkan Arusoğlu konuşmalarının tamamı şöyle:

“Bu hangi siyasi parti olursa olsun, ister iktidar olsun, ister muhalefet olsun, ister o yüzde sıfır birlik partilerinin il başkanı olsun böyle bir açıklama asla ve asla kabul edilemez. Biz bu açıklamaya tamamen karşıyız. Böyle bir zihniyete tamamen karşıyız. Zaten liyakatsiz ve beceriksiz yönetimin ne yazık ki geldiği son nokta budur. Mevsimlik tarım işçilerini oraya tatile gidenler var diye açıklamasıdır. Bir de şöyle bir açıklaması var. O kadar liyakatsiz ve beceriksiz ki diyor ki belediyelerin görevi mevsimlik tarım işçisinin mevsimlik tarım işçisi sorununu çözmek değildir.

BELEDİYENİN GÖREVİ PANKART VE FOTOĞRAF ASMAK MI?

Nedir o zaman belediyenin görevi? Pankart asmak, fotoğraflarını asmak mı belediyenin görevidir? Ben buradan çıksın bir açıklasın. Belediyelerin asli görevi nedir? Ben bir öğreneyim. Yani bize bir anlatsın. Belediyecilik nasıl olur? Benim ailem, ben ailemde dolayı. Ben belediyecilik konusunda az çok tecrübeliyim. Benim amcam belediye başkanlığı yaptı. Benim dedem belediye başkanlığı yaptı, Benim dedem milletvekilliği yaptı. Ben bu konularda az buçuk en azından Ali İhsan deli olandan tecrübeliyim. Bilgili belediyelerin, belediye başkanlarının görevlerinin, asli görevlerinin ne olduğunu ondan kat kat daha iyi bilirim.

En azından hiçbir şey bilmiyorsan bile benim yani ben asla ego ve kibir kasma konusu değil. Yani bunları söylüyorum ama hiçbir şey bilmiyorsan bile mevsimlik tarım işçilerinin Konya'ya, Adana'ya, Trabzon'a, Samsun'a, Sivas'a mevsimlik giden mevsimlik tarım işçilerinin oralara tatile gitmediklerini ben iyi biliyorum. Ama bu arkadaş, bu son dönemde bu arkadaş bilmiyor. Bu arkadaş onların oraya tatile gittiğini zannediyor ne yazık ki. Son olarak çok ufak bir konuya değinmek istiyorum.

4 BİN 700 KİŞİNİN HABERİ OLMADAN İKAMETGAH ADRESLERİ TAŞINMIŞ

Halfeti ilçemize son 6 ayda 4 bin 700 kişinin bakın çok büyük bir rakam. 4 bin 700 kişinin haberi olmadan ikametgah adresleri taşınmış. Çok büyük iddialar var, çok kötü iddialar var. Biz şu an listeyi elimize geçirdik. Son 6 ayda Urfa'dan, Urfa'nın ilçelerinden başka illerden, civar illerden kimsenin haberi olmadan şahısların adresleri, ikametgah adresleri oylar kullanılsın diye Halfeti ye aktarılmış.

Biz şu an o kişilere tek tek ulaşmaya çalışıyoruz. Şeref Albayrak Bu kendisi işin içinde mi bilmiyorum. Şeref Albayrak'a ve ekibine biz bu oyları kullandık, sayacağız ve bu haberi olmadan ikametgah adresi taşınan arkadaşlarımızdan biri de burada. Yanımızda Gamze Hanım. Gamze hanımın da dün haberi oldu adresine taşındığında tabii o zaman bir yanlışlık olduğunu zannediyor ama bizler yanlış. Hatta sizler de aslında bu işin yanlışlıkla olmadığını çok iyi biliyoruz.

7 KİŞİLİK ÇOK PROFESYONEL BİR EKİP KURDUK

Çünkü bu oylar çok ilginçtir ki ben listeye baktım. Bir anda o 4 bin 700 kişiden bir Allah'ın kulu bile Halfeti merkeze taşınmış. Hep kırsal mahalleler köylere taşınmış. Biz burada ne türlü, ne tür bir kirli şeyin odaklandığını, amaçlandığını biliyoruz. Buna da asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. 7 kişilik çok profesyonel bir ekip kurduk. Bugün saat 1'de de çalışmalarımıza başlıyoruz. Şahısların telefon numaralarına ulaştık. 4 bin 700 kişinin tek tek bir haftalık bir çalışmamız oldu.

Tek tek kendilerini arayıp bu işten haberleri olup olmadığını, haberleri yoksa en yakın savcılığa gidip savcılığa suç duyurusunda bulunmaları gerektiğini anlatacağız kendilerine. Biz bu 4 bin 700 kişinin oylarını Halfeti de kullanmayacağız. Buradan da Şeref Albayrak'ın kendisine sesleniyorum. Biz o oyları kullandık, etmeyeceğiz. Eğer siz bir sorun tanımıyoruz. Biz bu oyları paket olarak kullanıp. Biz 31 Mart ve sonrasında sizlerle hukuk önünde hesaplaşacağız inşallah.”

Arusoğlu: 1 milyon 200 bin oyun teminatıyız https://t.co/pSlO6Id3yD@AvAliArusoglu @emin_yetim @adelioglu63 @serfalbayrak @Ali_eroglu__ #Şanlıurfa #Halfeti pic.twitter.com/nd321RZDIt

— Urfa Değişim Gazetesi (@urfadegisim63) March 7, 2024

Yetim yerel seçim açıklama Mevsimlik tarım işçileri İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali Arusoğlu