Asgari ücretle çalışanlar isyan etti!

TAKİP ET

Yükselen enflasyon ve yaşanan zamlar karşısında buz gibi eriyen asgari ücret, aralık ayında büyük bir artış yaşanması bekleniyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar, asgari ücretin en az 10 bin TL olması gerektiğini savundu. Zamların artık saatlik olduğunu savunan vatandaşlar, gençlerin bu yüzden evlenemediğini iddia etti.

Enflasyonun karşısında boynu bükük kalan milyonlarca asgari ücret çalışanı aralık ayında yapılacak olan asgari ücret zammını dört gözle bekliyor. A’dan Z’ye her ürünün arttığı şu günlerde yaşanan zamla asgari ücretliye zor günler yaşatıyor. Yine Şanlıurfa’da birçok işveren asgari ücretin altında işçi çalıştırdığı iddia edildi.

Giyim, gıda, akaryakıt, teknoloji gibi sektörlerde yaşanan zamlar, alım gücünü gün geçtikçe düşürüyor.

Saatlik zamlar karşısında umudunu işverenlerin insafına bırakan asgari ücret çalışanı büyük bir heyecanla aralık ayını bekleyemeye başladı.

Yaşanacak asgari ücret artışı hakkında Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, yaşanan zamlara isyan ederek, asgari ücretin enflasyonun üstünde olması gerektiğini vurguladılar.

TEMEL İHTİYACALAR KARŞILAMAKTA ZORLANIYORUZ!

Yükselen enflasyon karşısında tuz buz olan asgari ücretin 10 bin TL olması gerektiğini söyleyen Ahmet Karataş vatandaşların alım gücünün düşük olmasından dolayı artık temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorluk çektiğini belirtti.

Karataş, “Şu anda hiçbir şey alınmıyor. Yaşanan zamlardan sonra asgari ücret çalışanı resmen bitti.

İnsanlar temel gıda ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorluk çekiyor. Bunun yanı sıra artış yaşanacak diyorlar halkın beklentisi fazla, halk istiyor ki enflasyon üzerinde bir artış yaşansın asgari ücretinde 10 bin lirayla ancak vatandaş geçinebilir. Çünkü kış ayında her şey yine zamlanacak onun için 10 bin TL olması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

İNSANLAR YUVA KURMAKTA ZORLANIYOR

Yaşanan zamlar karşısında gençlerin evlenemediğini, asgari ücret çalışanın yuva kurmakta zorlandığını aktaran Cengiz Kırkayak ise “Şu anda malum zamlar aldı başını gidiyor. Vatandaşlar bir şey almakta zorlanıyor. Bunun çözümü için asgari ücrete zam yapılması gerekiyor.

Onun için yapılacak olan asgari ücret artışı yükselen enflasyonun üzerinde olması gerektiğini düşünüyorum. Şu anda asgari ücretin 10 Bin TL’nin altında olmaması gerekiyor.

Çünkü gençler asgari ücret ile çalışıyor. Asgari ücret ile çalışan bir insan nasıl yuva kuracak nasıl ev alacak, nasıl evini geçindirecek, bunu anlamak için gerçekten asgari ücret ile çalışmak gerekiyor.” yorumunda bulundu.

YETKİLİLERİN SESİMİZ DUYMASINI TEMENİ EDİYORUZ!

Yaşanan zamlar karşısında asgari ücret çalışanının veryansın ettiğini belirten Mehmet Boztepe, yetkililerin aralık ayında asgari ücrete güzel bir zam yapmalarını beklediğini söyledi.

Boztepe sözlerine şöyle devam etti: “Asgari ücret en az 7 bin lira olması lazım. Günümüzün şartları açısında 7 bin lira olması lazım. Yarın ne olacağı belli değil. Yaşanan zamlar karşısında yetkililerin asgari ücrete güzel bir artış yapması gerekiyor.”

GECEN AY İLE BU AY ARASINDA FİYATLARDA DAĞLAR VAR!

Tarım Kooperatif Marketinden alışveriş yapıp geldiğini söyleyen Ahmet Yıldız geçen ay raflardaki fiyatlar ile bu ay raflardaki fiyatların arasında dağların olduğunu belirtirken, asgari ücretin 10 bin TL olması gerektiğini ifade etti.

Ahmet Yıldız, “Asgari ücretin şuanda 10 bin lira olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü asgari ücret 10 bin olsa dahi şu anda bunu ne patron ödeyebilecek, ne de çalışan memnun kalacak. Çünkü gerçekten enflasyon baya yükseldi. İşveren işçiye zam yaptığı zaman bu sefer sattığı ürüne de zam yapması gerekiyor. Şu anda asgari ücret 10 bin lira olsa dahi insanların mutlu olacağını düşünmüyorum. Şu anda Tarım Kooperatif Marketinden geldim. 1 ay önce aldığım 5 kilo pirinç 95 TL’ydi 125 TL olmuş. 30 lira zam gelmiş. Birkaç ürün aldım, gerçekten her şeye zam gelmiş. Böyle giderse insanlar gerçekten geçinemeyecek duruma gelecek.  Şu anda gençlerin 25-26 yaşında kimse evlenemiyor. Neden evlenemiyor çünkü her şey uçmuş, fakat asgari ücret hala yerinde sayıklıyor onun için kısa sürede asgari ücrete güzel bir artışın yaşanması gerektiğini düşüyorum.” ifadesini kullandı.

Asgari ücret Yükselen enflasyon yaşanan zamlar aralık ayı vatandaşlar Ahmet Yıldız İşveren işçiye zam