Asgari ücretli nefes alacak

TAKİP ET

Asgari ücret tespit komisyonun toplantısı sonrasında asgari ücrete yapılan yüzde 26,5'lik zam oranının çalışanlar açısından rahatlama sağlayacak.

Şanlıurfalı vatandaşlar hükümetin asgari ücreti 2 bin TL’nin üzerine çıkarması, Şanlıurfalı vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Hükümet ve işçi sendikalarının ortak kararının asgari ücretli çalışanlara nefes aldıracağını söyleyen vatandaşlar bu sayede ülke genelinde büyük bir rahatlama olacağının altını çizdiler.

Şanlıurfalı esnaf Ali Çelik, özellikle son zamanlarda ekonomi açısında durgun olan piyasaların hafifte olsa canlanacağını belirterek; “Asgari ücrete yapılan zam oranı piyasaları rahatlatacağı kanısındayız. Piyasalarda para sirkülâsyonu olacak ve esnaflar nefes alacak ekonomimiz de bu oranda canlanacaktır.  

Ekonomik olarak tüm ülke genelinde bulunan esnaflar oldukça etkilendi. Özellikle döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve ardından zamlarla fiyatlara yansıması ülke genelini sıkıntılı günlerin adeta ortasında bıraktı.

Özellikle ekonomiye destek adı altında başlatılan kampanyalar ve ardından Asgari ücret tespit komisyonunun yapmış olduğu toplantı sonrasında yapılan yüzde 26,5’lik zam oranı piyasalara şimdiden söylentisi bile nefes aldırmaya yetti. İnşallah ülkemiz bundan sonra aydınlık günlere kavuşarak daha ileri seviyelere çıkabilir” dedi.