Aşıda ikna çalışmaları sürüyor

TAKİP ET

Koronavirüs aşısında Türkiye'de kırmızı kategoride yer alan Şanlıurfa, ikinci doz aşıda ise halen son sırada yer alıyor. Aşı oranlarını artırmak için İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Gülüm ilçelerde ikna turlarını başladı. Gülüm, mobil aşı ekipleriyle beraber kırsal mahalleri ziyaret ederek vatandaşı ikna etmeye çalışıyor.

İkinci doz aşı oranında ülke ortalaması yüzde 75’i geçti ancak Şanlıurfa ve Diyarbakır kırmızı kategoride kalan son iller olarak duruyor. Şanlıurfa ve Diyarbakır yüzde 50 bandı ile son sırada yer alıyor. İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Gülüm, ilçeleri dolaşarak vatandaşları aşı olması için ikna etmeye çalışıyor. Gülüm, sahada çalışan sağlık personellerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

KIRKLARELİ İLK SIRADA ŞANLIURFA SON SIRADA
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son tabloda,2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 75,60 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 88,18 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 113 milyonu aştı. Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 80,8 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Kırklareli, Muğla’yı Ordu, Amasya, Çanakkale, Eskişehir, Osmaniye, Edirne, Balıkesir ve Burdur takip etti.

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 50,0 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Diyarbakır, Muş, Mardin, Siirt, Bitlis, Bingöl, Ağrı ve Bayburt takip etti.

MOBİL EKİP SAYILARI ATTIRILDI
İl Sağlık Müdürlüğü, bağışıklığı arttırmak için aşı çalışmalarına hız verdi. Bu doğrultuda daha önce 30 olan mobil ekip sayısı 63’e yükseltildi. İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Gülüm, mobil ekiplerle birlikte kırsala giderek vatandaşı ikna etmeye çalışıyor. Önceki gün Siverek’e giden Gülüm burada çalışmaları yerinde takip etti.

SİVEREK’TE AŞI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan mobil aşı ekipleri, İl Sağlık Müdürü, Hizmet Başkanları, İlçe sağlık Müdürü ve idareciler Siverek’in Karpuzcu,Kayseri,Gazi,Aşağı Karabahçe,yukarı Beşyamaç,Eskihan,Bağlıkköyleri ile Siverek merkezde bulunan kanlıkuyu ve Lengopark köylerinde aşı konusunda ön yargıları olan vatandaşları ikna etmeye çalıştılar.

Vatandaşlar aşı olmaya ikna etme çalışmaları kapsamında il Sağlık müdürüProf.Dr. Mehmet Gülüm Siverek Karpuzcu köyüne gitti.

“ÖN YARGILI VATANDAŞLARLA GÖRÜŞÜYORUZ”
Gülüm burada yaptığı açıklamada;
“Bildiğiniz gibi bütün Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’mızda da aşılama çalışması yoğun bir şekilde yapılıyor. Özellikle İlimizde Aşı oranları düşük olan köylerimizi İl Sağlık Müdürlüğü olarak ziyaret ediyoruz,Bugün de Siverek’in Aşı Oranları düşük olan köylerindeyiz. Hizmet Başkanlarımız, İlçe sağlık Müdürümüz ve idarecilerimiz ile birlikte 9 köyde aşı seferberliği başlattık. Özellikle tereddüdü olan, ön yargıları olan vatandaşlarımızla görüşmeye çalışıyoruz. Onların yanlış bildikleri bir durum varsa düzeltmeye çalışıyoruz” dedi.