Astor Enerji Şanlıufaspor – Adanaspor: 4-0

TAKİP ET

Trendyol 1.Lig'de mücadele eden Şanlıurfaspor, sahasında Adanaspor'u konuk etti. Zorlu mücadele 4-0 sona erdi. Şanlıurfaspor sahasında 7 hafta sonra farklı kazandı.

Ligde bu sezon kötü günler geçiren Şanlıurfaspor çıkışa geçmek için Adanaspor’u sahasında yenmek için mücadele verecek. Sarı yeşilliler gibi ligde kötü günler geçiren Adanaspor’da puan kaybetmemek için mücadele verdi.

11 Nisan Stadyumunda oynanan Şanlıurfaspor – Adanaspor karşılaşmasını ERKAN ÖZDAMAR yönetirken yardımcılığını Seyfettin Ünal (1. Yardımcı Hakem) ve Abdülhamit Söyler (2. Yardımcı Hakem) yaptı. Mücadele dördüncü hakem olarak Burak Taşkınsoy yer aldı.

Direnç Tonusluoğlu VAR’da yer alırken Hakan Ceylan AVAR bulundu.

Karşılaşma öncesi Şanlıurfaspor ligde 16 puanla 15.sırada yer alırken Adanaspor 20 puanla daha iyi konumda olduğu görüldü.

ASTOR ENERJİ ŞANLIUFASPOR: 45. Aydın Bağ, 4. Urıe-Michel Mboula, 8. Cumali Bişi, 10. Olıvıer Thıll, 11. Barış Ekincier, 16. Guy Lucıen Mıchel Landel, 19. Marco Fılıpe Lopes Paıxao, 27. Mehmet Yiğit, 33. Fernando Emanuel Denıng, 61. Semih Karadeniz, 93. Barış Gök

 Yedekler: 29. Mehmet Emre Yar, 3. Dıogo Aleksıs Özçakmak, 6. Adem Eren Kabak, 7. Abdullah Aydın, 14. İshak Çakmak, 21. Seyit Gazanfer, 30. Kadeem Raymond Mathurın Harrıs, 31. Aldaır Adulaı Djalo Balde, 52. Hüsamettin Tut, 80. Ümit Kurt

ADANASPOR: 1. Ahmet Said Kıvanç, 5. Kubilay Aktaş, 7. Metehan Altunbaş, 10. Dımıtrı Joseph Oberlın, 14. Hakkı Türker, 22. Fatih Kurucuk, 23. Evren Korkmaz, 26. Mehmet Feyzi Yıldırım, 42. Abdoulaye Dabo, 70. Burhan Tuzun, 77. Ferhat Katipoğlu

 Yedekler: 13. Arda Akbulut, 6. Devran Şenyurt, 8. Harun Alpsoy, 11. Erıc Ayuk Mbu, 15. Jordan Zacharıe Lukaku Menama Mokelenge, 21. Hıdır Aytekin, 28. Check Oumar Dıakıte, 47. Samuel Davıd Osse Yepıe Yepıe, 64. Cem Güzelbay, 68. Hakan Eroğlu

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

Karşılaşmanın hakemi ilk düdüğü çaldı.

20' Şanlıurfaspor devre arasında transfer ettiği Marco Fılıpe Lopes Paıxao kendisinin ilk takımının ilk golünü bu sezon attı. Paıxao Altay formasıyla bugüne kadar 108 gol attı. Skorer golcü bu sezon sarı yeşilli forma ile golünü attı.

23' Barış Ekinci'er uzaktan şık bir vuruş ile kaleye çektiği şut az farkla auta çıktı.

24' Barış Ekincier ikinci kez kaleyi yokladı. Kaleci son anda topu kornere gönderdi. Bu dakikaya kadar sarı yeşilliler etkili bir oyun ortaya koydu.

Karşılaşmada 35 dakika geride kaldı. Bu dakikaya kadar Şanlıurfaspor'un baskısı ile devam etti. 

30' Şanlıurfaspor serbest vuruşunda ceza sahasının içinde Urıe-Michel Mboula kafa vuruşu kalecide kaldı. 

42' Şanlıurfaspor'da köşe vuruşunda gelen ortaya kafa vuran Marco Fılıpe Lopes Paıxao'nın topu gol çizgisi üzerinden kornere çelindi.

45' Kontra ataktan gelen Şanlıurfaspor atağı değerlediremedi. Mücadelenin hakemi 3 dakika uzatma verdi.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında Şanlıurfaspor rakibi karşısında çok iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen ikinci golü bulamadı. 

İKİNCİ YARIDAN ÖNEMLİ ANLAR

46' Adanaspor oyuncu değişikliği ile maça başladı.  Orta saha oyuncu Hakkı Türker oyundan alınırken yerine Check Oumar Dıakıte maça giren isim oldu.

50' Şanlıurfaspor kaleci ile karşı karşıya kalan Marco Fılıpe Lopes Paıxao topa müdahale etmekte geç kalınca defans oyuncu tehlikeyi uzaklaştırdı.

55' İkinci yarıda her iki takım çok pas hata yapmasıyla dikkat çekti.

70' Barış Ekincier'in serbest vuruştan kullandığı şut ağlarla buluşunca sarı yeşilliler 2-0 öne geçti.

71' Şanlıurfaspor'da iki futbolcu değişikliği birden yapıldı.  İkinci golü atan Barış Ekincier ve Olıvıer Thıll oyundan alınırken yerlerine Abdullah Aydın ile Kadeem Raymond Mathurın Harrıs oyuna girdi.

74' Konuk takım Urfaspor hamlesine iki futbolcu değişikliği ile cevap verdi. Kubilay Aktaş ile Burhan Tuzun oyundan alınırken yerlerine Harun Alpsoy ve Samuel Davıd Osse Yepıe Yepıe oyuna girdi.

VAR'dan gelen karar sonrası Şanlıurfaspor lehine penaltı kararı çıktı.  79.dakikada Marco Fılıpe Lopes Paıxao'nun penaltıdan attığı golle durum 3-0 oldu. Sarı yeşilliler bu sezon ilk kez bir maçta 3 gol atma başarısı gösterdi.

83' Sarı yeşilli ekipte son oyuncu değişikliği yapıldı. Cumali Bişi oyundan çıkarken yerine yeni transfer İshak Çakmak oyuna girdi. Landel oyundan alınırken yerine Adem Eren Kabak oyuna girdi.

85' Şanlıurfaspor'u yeni transferi Kadeem Raymond Mathurın Harrıs'in ceza alanı dışından kaleye yerden gönderdiği şu ağlarla buluşunca skor 4-0 oldu.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol çıkmayınca mücadele sarı yeşilli takımın 4-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Şanlıurfaspor bu sezon en iyi futbolunu sergileyerek sahasında yedi hafta sonra galibiyet hasretine de son verdi.

Astor Enerji Şanlıufaspor Adanaspor