Atık paletlerden kitaplık

TAKİP ET

Şanlıurfa'da gençler, atıl durumdaki ahşap paletleri onarıp boyadıktan sonra kitaplığı bulunmayan kırsal mahalle okullarına kitaplık yapıyorlar.

Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa’da kitabı ve kitaplığı olmayan köy okulu kalmasın diye tamamen geri dönüşüm malzemelerinden oluşan bir kitaplık yapıldı.
 
Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa’da, Atıl durumdaki ahşap paletler çeşitli aşamalardan geçirilerek kitaplığa dönüştürüldükten sonra kitaplığı olmayan kırsal mahalle okullarına kitaplarla birlikte götürülerek okuma köşesi oluşturuluyor.

 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesinde görev alan gençler tarafından atık paletlerden yapılan kitaplıklar Bozova ilçesinin kırsal Ağrıncık Mahallesi okuluna götürüldü.
 
Mahalleli ve Öğretmenlerle birlikte kitaplıklar okula taşınarak belirlenen alanda yerleştirildikten sonra Öğrenciler tarafından kitaplar kitaplığa tek tek yerleştirildi.
 
İçi kitaplarla doldurulan el emeği kitaplık ile oluşturulan okuma köşesi, kırsal mahalle okulunda okuyan öğrencilerin kitap okuma yeri oldu..
 
Okul müdürü, öğretmen ve köy muhtarı ile birlikte kitap okuyan öğrenciler, istedikleri kitapları evlerine götürerek okumaya evlerinde devam ettiler.
 
Köy okullarının şartlarının diğer okullara göre daha kısıtlı olmasını da göz önünde bulunduran  Gençler, yaptıkları kitaplıkları tespit ettikleri okullara kitaplarla birlikte götürüyorlar.

 
“Kitaplarımız her açıdan donanımlı”
Öğretmen Abdulvahap Bozdoğan:" Kitaplarımız büyükşehir belediyemiz tarafından temin edildi. Bizlere ekipleri tarafından getirilip kitaplığımız dizdiler bize yardımcı oldular çocuklarımızla birlikte hareket ettik ve çok memnun kaldık. Kitaplarımız her açıdan donanımlı ki kitaplar kendimizde inceledik. Çocuklar açıkçası okumaya açlar biz bunu daha iyi görebiliyoruz. Çocukların bu kitaplara çok ihtiyacı vardı. Belediyemiz iyi düşünmüş ve zamanında geldi. Pandemi sürecinden sonrada  çocukların böyle bir şeye ihtiyacı vardı hem ufukları açılsın hem donanımlı olsun manevi anlamda kültürel anlamda katkı sağlayacağını umuyorum. Öğrenciler için gönderilen kitapların çok yönlü olduğunu okula kazandırılan kitaplıkla çocuklar için bir günü okuma saati olarak belirleyeceklerini ifade etti.

Ağrıncık Köy Muhtarı İsmail Şahin:" Kitaplık Büyükşehir belediyesi tarafından buraya gönderildi. Çocuklar kitapları hem evlerinde hem burada okuyorlar. Okuduktan sonra geri getirip teslim ediyorlar. “dedi

Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim