Atık sulardan kovid hasta sayısı ve uyuşturucu kullanımı tespit edilmekte

TAKİP ET

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (ŞUSKİ) "13 ilçede yapılan hizmetler" ilgili 'Lansman Toplantısı' düzenledi. Başkan Beyazgül, yapmış olduğu konuşmasında 'hizmetlerimiz arasında Atık su ulusal laboratuarda analizler yaptırıyoruz. Atık sularımızda kovid hasta sayısı ve uyuşturucu kullanımı tespit edilmektedir.' Dedi.

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü düzenlediği lansman toplantısında 13 ilçede yapılan hizmetleri kamuoyuna açıkladı.
ŞUSKİ lansman toplantısına, katılım sağlayanlar ŞUSKİ Müdürü Sait Güllüoğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydili, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüboğlu,   AK Parti Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Eyüboğlu katılım sağladı.

Toplantıya ev sahipliği eden ŞUSKİ Müdürü Sait Güllüoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “  ŞUSKİ olarak ilimiz sınırları içerisinde insanlarımızın yaşamakta olduğu her noktaya içme suyu ve kanalizasyon anlamında alt yapı konusunda hizmet vermeye çalışıyoruz. İlkemiz en az maliyetle en fazla hizmeti ilimizin her noktasında adil bir anlayışla sunma gayreti içindeyiz. 2019-2020 yılında il genelinde içme suyu ve kanalizasyon hizmetleri kapsamındaki hizmetleri toplantıda detayları ifade edeceğiz” ifadelerini kullandı.
13 İLÇEDE 154 BİN 764 VİRANJÖR HİZMETİ VERİLDİ
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise açıklamasında şu sözlere  yer verdi;  “biz kente altyapı sorunu olmayan bir Şanlıurfa bırakmak istiyoruz. Bunu yaparken en modelin teknikleri kullanıyoruz. Şanlıurfa’da su musluktan içiliyor sloganıyla sağlıklı içme suyunu en ucuz bir şekilde halkımıza sunuyoruz. Şuski ile önemli yatırımlar yaptık. İçeme suyu ve kanalizasyon çalışmaları dışında su arıtma tesislerinde suyumuzu ıslah ediyoruz. Günde üç defa sularımız analiz edilmektedir.  Biyogazdan elektrik enerjisi üretiyoruz. Atık su ulusal laboratuarda analizler yaptırıyoruz. Atık sularımızda kovid hasta sayısı ve uyuşturucu kullanımı tespit edilmektedir. Daha birçok projenin çalışmasını sürdürüyoruz ”. diyerek sözlerini sonlandırdı.