Atmani Derneği taziye evi yapıyor

TAKİP ET

Şanlıurfa Atmani Derneği'nde gerçekleştirilen ağustos ayı olağan toplantıya akrabalar yoğun katılım sağladı. Bu toplantıya Şanlıurfa Atmani aşiretine mensup 20 köy halkı toplantıya katıldı. Toplantıda bir taziye evinin kurulması için karar alındı.

Toplantıda derneğin çalışmaları hakkında mensuplarına bilgiler verildi. Ayrıca toplantıya Atmani Eski Dernek Başkanı iş insanı Aziz Babacan'da katılım sağladı.

Aziz Başkan yaptığı açıklamada dernek başkanı yapmanın gururunu yaşadığını, artık bu işi gençlere bıraktığını ve her zaman maddi ve manevi olarak destek vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Dernek başkanı H. Mehmet Karaca ise yaptığı açıklamada; her zaman akrabalarının hizmetinde olduğunu, akrabalar arasında çıkan anlaşmazlıkları çözdüklerini ifade etti.

Dernek sekreteri Reşit Babacan ise derneğin tüzüğünü değiştirdiklerini ve yeni tüzükle beraber dernek yönetimine bütün akraba olan köylerinden temsilci seçtiklerini ve her akrabamızın söz hakkı olduğunu belirtti.

Babacan sözlerini şöyle tamamladı: “Akrabalarımızın gerek eğitimde, gerek ekonomide, gerekse siyasete aktif rol almaları gerektiğini ve dernek olarak akrabalarımıza tam destek sağlayacak” dedi.

Yapılan istişareler sonucunda Atmani Aşiretine mensup bir taziye evi yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.

Şanlıurfa Atmani Derneği