'AVM'ler esnafı iflas ettiriyor!'

TAKİP ET

Şanlıurfa Esnaf Odalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Viranşehir Şoförler Odası Başkanı Mehmet Şah Tamer, 193 bin nüfuslu Viranşehir'de 30'a yakın AVM bulunduğunu ve bu durumun küçük esnafları olumsuz etkilediğini belirtti.

Şanlıurfa'da her geçen gün AVM sayısı artarken, buna paralel olarak kapanan işyerleri sayısı da artıyor. AVM'lerin küçük esnafı olumsuz etkilediğine dikkat çeken Şanlıurfa Esnaf Odalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şah Tamer, "İlçemizde aşırı derecede AVM’lerin açılması sebebiyle esnafımız dükkan kirasını ve Bağ-Kur primini ödeyemez durumda. Çocuğunu okutamayacak durumda olan esnaflarımı var. Yani bir ilçe olarak bu kadar fazla sayıda AVM'nin olması esnafın neredeyse iş yapamaz duruma gelmesine sebep oluyor. İlçemizde AVM'ler neredeyse bitişik duruma gelmiştir. Her semtte gereğinden fazla alışveriş merkezlerinin olması Bakkal esnafını, bayi esnafını giyim mağazalarını, sebze, meyve satışı yapan esnafı ve birçok daldaki esnafı satış yapamaz duruma getirmektedir." dedi.

 

'Küçük esnaflarımızın iş yapamaz duruma gelmesine neden oluyor'

Yetkililerin her geçen gün artan AVM'lere müdahale etmesi gerektiğini söyleyen Tamer, "Bu kadar fazla AVM'nin açılmasına müsaade edilmemesi esnafımızı tekrar canlandıracaktır. 193 bin nüfuslu bir ilçede bu kadar AVM olması oldukça fazla. Neredeyse 30'a yakın AVM aktif halde. Ülke genelinde faaliyet gösteren büyük marketlerin yanı sıra yerel AVM'lerin sayısının artması küçük esnaflarımızı olumsuz etkiliyor." diye konuştu.



 



'Esnaf, sadece 6 ay ayakta durabiliyor'

Yaz mevsiminde mevsimlik işçilerin ilçeden başka bölgelere çalışmaya gittiklerini belirten Mehmet Şah Tamer, "Mevsimlik işçilerin başka bölgelere gitmesi ilçenin boşalmasına neden oluyor. Yani yaz dönemlerinde ilçenin nüfusu zaten yarıya düşüyor. Bu dönemde esnafın işi durma noktasına geliyor. Yeni bir iş yeri açan esnaf, 6 ay sonra iş yerini kapatmak zorunda kalıyor. Dolayısıyla işsizlik meydana geliyor. İş yeri açan bir esnaf, çalışsa yanında 2-3 tane de işçi çalıştırır. Maalesef bu AVM’lerin çoğalması, bunları bitme noktasına getirmişti. Dolayısıyla esnaf, 6 ay dayanabiliyor, elindeki malın tarihi geçiyor. O da elinde kalıyor. Kısacası AVM’lerin hepsi bütün esnafımızı etkiliyor." ifadelerine yer verdi.



Mehmet Küçük / Özel Haber

avmler esnafı iflas ettiriyor! Şanlıurfa esnaf odalar birliği yönetim kurulu Üyesi İlçemizde aşırı derecede avm’lerin açılması İlçemizde avmler neredeyse bitişik duruma gelmiştir