Ayan: "Urfa'da halk uçak bulamıyor, AK Parti uzaya gidiyor"

TAKİP ET

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan meclis kürsüsünde, 'Hükümet 2023'te 'uzaya gideceğiz' demişti Urfa'dan doğru düzgün yurttaşlar uçamıyor. Nasıl gidiyorsunuz? Ha çok istiyorsanız buyurun yolunuz, bahtınız açık olsun. Geri dönmemek üzere gidin uzaya…' dedi.

Yıllardır Şanlıurfa’da sürekli gündemde olan uçak seferleri halkı mağdur etmeye devam ediyor. DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Şanlıurfa başta olmak üzere çevre illerde ulaşımda yaşanan sorunlara dikkat çekti.

“GERİ DÖNMEMEK ÜZERE UZAYA GİDİN”

Uçak seferlerinin yetersizliğine değinen Urfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, “Bu hükümet 2023’te ‘uzaya gideceğiz’ demişti. Yahu siz daha Diyarbakır’a 2035’te otoban yapacağınızı söylediniz. Bunu biz söylemedik, önerge olarak sorduk; Bakan dedik ki, ‘Diyarbakır’a otoban 2035’te yapılacak. Yahu siz Diyarbakır’a otobanı 2035’te yapacağınızı söylüyorsunuz; Diyarbakır’dan Urfa’dan Van’dan, Batman’dan, Siirt’ten doğru düzgün yurttaşlar uçamıyor. Niye uzaya gidiyorsunuz siz ya, nasıl gidiyorsunuz? Nasıl buna inanmamızı bekliyorsunuz? Ha çok istiyorsanız buyurun yolunuz, bahtınız açık olsun. Geri dönmemek üzere gidin uzaya…” diyerek eleştirilerde bulundu.

“UÇUŞLARI SAYISI ORTADAYKEN, GELMİŞSİNİZ BURADA ‘UZAYA GİTMEKTEN’ BAHSEDİYORSUNUZ”

İhale sorunlarına, uçak biletlerinin pahalılığına değinen ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekillerine seslenen Ayan, şu ifadeleri kullandı:

“AKP iktidarı rantlarının, ihalelerinin derdindeyken halkın sorunları ortada duruyor. Bilet fiyatları almış başını gitmiş. Halk cenazesine, düğününe gidemiyor. Fakat Saraya sorsanız kaç uçağı olduğunu dahi burada açıklayamıyorsunuz. 24 saatlik yolu insanlar otobüsle gitmeye çalışıyor. Sabah gelmişsiniz burada ‘uzaya çıkacağız’ diyorsunuz. Onu geçtik uçak bulamıyoruz, uçak. Bakın, Urfa vekilleri de burada soruyorum: Binlerce defa insanlar size gelip demedi mi uçuş yok! Urfa’dan, Mardin’den, Antep’ten uçuş yok. Uçuşları sayısı ortadayken, gelmişsiniz burada ‘uzaya gitmekten’ bahsediyorsunuz.

“IŞIK HIZIYLA ÖRGÜTLENİRİZ AMA HENÜZ IŞIK HIZIYLA YOLCULUK YAPAMIYORUZ”

 Peki, ayrımcılıkta yok dediniz, hiçbir ayrımcılığımız yok, tüm bölgeler eşit oluyoruz dediler. Soruyorum buradan Trabzon’a neden bu kadar uçuş var Sayın Bakan? Buradan Trabzon halkına da söylüyorum: Bakan Trabzonlu olduğu için değil. Trabzonluların sarı kaşına yeşil gözüne de değil. Bakın niye biliyor musunuz? Toprağını parselleyip sattıkları Katarlı müteahhitler gelsin de burada talan etsin diye bunu yapıyorlar. Orada da halka bir şey yok. Haziran ayında 2 milyon nüfuslu Diyarbakır’a 34, Trabzon’a ise 145 sefer yapılmış. Gelmişler burada bize hiçbir yerde ayrımcılık yapılmadığından bahsediyorlar. Kürde yol da yok yolculuk da yok. Yok olan yok. Bir de diyorlar, ışık hızıyla gidiyorsunuz. Işık hızıyla örgütleniriz ama henüz ışık hızıyla bir yerden bir yere yolculuk yapacak düzeye gelmedik.”

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan Şanlıurfa