Aydınlık: İl Başkanı, kendini Bakan'ın yerine koydu

TAKİP ET

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa'ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi tarımla ilgili Şanlıurfa'ya müjde vermediğini öne sürerek, Ak Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız'ı eleştirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, önceki gün Şanlıurfa'yı ziyaret etti. Göbeklitepe'yi ziyaret eden Bakan Pakdemirli, turizmle ilgili açıklamalarda bulundu. Tarım konusuna pek fazla değinmeyen Bakan Bekir Pakdemirli, çiftçinin merak ettiği destekleme durumları ile ilgili de açıklama yapmadı.

Ardından pamuk desteklemelerinin düşeceği iddiaları ile ilgili bir açıklama yapan Ak Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Desteklemelere yönelik söylentilerin tamamen asılsız olduğunu ve destekleme ödemelerinin geçen yıl baz alınarak yapılacağını belirtti.

'Bakan değil, İl Başkanı açıklama yaptı'

CHP Milletvekili Aziz Aydınlık da durum ile ilgili İl Başkanı Bahattin Yıldız'ı eleştirerek konu ile ilgili bazı sorular sordu. Milletvekili Aydınlık, "Şanlıurfa'ya gelen Tarım Bakanı Sayın Pakdemirli, çiftçilerimizi rahatlatacak açıklamada bulunmadı. Ama Bakan olarak AKP İl Başkanı, kendini Bakan Pakdemirli’nin yerine koyarak çiftçilerimize açıklamada bulunup, açıklanan primlerin halkı yanıltmak için söylendiğini, gerçeği yansıtmadığını belirtti." dedi.

Desteklemelerden yüzde 30 kesinti mi olacak?

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Aziz Aydınlık, "Pamukta verim desteklemesi 618 kilodan 450 kiloya düşürüldü. Bu da demek oluyor ki çiftçilerimizin pamuk desteklenmesinden yüzde 30 kesinti yapılacak. Mazot, gübre, ilaç desteklenmesi primlerin arttırılması beklenirken neden ilgili Bakan tarafından açıklama yapılmadı? Borcu olmayan çiftçi kardeşlerimizin desteklemelerine el konuluyor, bu konuda bir açıklama neden yapılmadı?  Tarımda kullanılan elektrik ve su fiyatlarında değişiklik beklenirken, maalesef hiç gündeme bile getirilmedi. Bunu sebebi nedir? 31 Mart'ta sandığa gidecek olan çiftçi kardeşlerim sizlerin sorunlarını çözüm konusunda gündeme getirmeyenleri siz de sandıkta hesabını sorun." ifadelerini kullandı.

 

aydınlık: İl başkanı kendini bakanın yerine koydu akan değil İl başkanı açıklama yaptı chp Şanlıurfa milletvekili aziz aydınlık tarım ve orman bakanı bekir pakdemirli