Aydınlık, ölü bulunan genci Bakan'a sordu

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, 24 Mart Perşembe günü Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'nün resmi atış ve eğitim alanı olarak kullandığı alanın yakınında cansız bedenine ulaşılan 16 yaşındaki Muharrem Aksan'la alakalı yazılı soru önergesini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sundu.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan CHP’li Aydınlık, “öncelikle Muharrem Aksan evladımıza Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Olay akıl alır gibi değil. Öylesine bir olay değil, derinlemesine araştırılması ve sorumlularının yargı önünde hesap vermesi gerekiyor. 16 yaşında bir çocuk vücut bütünlüğü bozulacak şekilde hayatını kaybediyor, ortada bir ihmal olduğu çok açık” dedi.

“TİTİZLİKLE SORUŞTURULMALI”
Detayların çok önemli olduğunu belirten Aydınlık, açıklamasına şöyle devam etti: “cansız bedenin ilk gelen bilgilere göre atış alanı içerisinde bulunduğu yönündeydi; ancak Valilik 300 metre yakınında olduğunu belirtti. Bu her iki açıklama da dehşet verici sonuçlar doğuruyor. Eğer atış alanı içerisinde yaşandıysa oranın güvenliğini sağlayanlar nasıl görmez, 300 metre yakınında yaşandıysa Valiliğin açıklamasında belirttiği ‘arazide bulmuş olabileceği bir cisim’ orada ne arıyordu. Açıkçası hem eğitim alanının hem de çevresinin güvenlik sebebiyle temizlenip temizlenmediğini merak ediyorum” diyerek sözlerine devam etti.

“NEDEN KİMSE HAREKETE GEÇMEDİ”
Valiliğin açıklamasına dikkat çeken Aydınlık, “Valilik açıklamasında olayın atış alanı dışında, alana 300 metre uzaklıkta bir mesafede, Muharrem’in arazide bulmuş olabileceği bir cismin infilak etmesi sonucu hayatını kaybettiğini değerlendirmiş. O zaman insanın aklına şu geliyor; bir insanın vücut bütünlüğünü bozacak ve hayatını kaybedecek derecede bir cisim infilak ettiğinde o alanın sorumluları bu patlamayı duymuyor mu, neden kimse harekete geçmiyor merak ediyorum. Alanın dışında yaşandıysa bölgede yaşayan vatandaşlarımız için endişeliyim.
O nedenle bu olayın titizlikle araştırılması için İçişleri Bakanı’na olayla ilgili sorularımızı ve düşüncelerimizi yönelttik. Bir an önce soruşturma tamamlanmalı, kamuoyu aydınlatılmalı ve sorumluları cezalandırılmalıdır” diyerek sözlerini noktaladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü