Vekil Başaran'a bir destekte Şanlıurfa'dan geldi!

TAKİP ET

Dün Ankara'da HDP Genel Merkezi önünde Diyarbakır'dan gelen ve evlat nöbetinde olduğunu söyleyen ailelerin siyah çelenk bırakması sırasında gerginlik yaşandı.

Ardından parti binasından çıkışları engelleyen polisin HDP’li Başaran’a “Kes sesini, sen çivilerim” sözleri tansiyonu yükseltti. HDP yöneticilerinin yaşananlara tepki gösterdiği basın açıklamasından sonra da biber gazı sıkarak içeri girmek isteyen polis, HDP'li yöneticilerin de aralarında olduğu 8 kişiyi gözaltına aldı. 6 kişi serbest bırakıldı. Konuyla ilgili Milletvekilleri çeşitli parti sözcüleri Ayşe Acar Başaran’a destek mesajları yayınladı.
Bugün HDP Şanlıurfa İl Başkanlığında konuyla ilgili basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklmasına HDP Milletvekilileri Ayşe Sürücü, Ömer Öcalan, HDP Şanlıurfa  İl Eş Başkanları katıldı. 

Düzenlenen basın açıklamasında konuşan Urfa Emek ve Demokrasi Platformu dönem sözcüsü Gökhan Dayık yaşanan olayı şiddetle kınadıklarını belirtirken sözlerini şöyle sürdürdü.“5/5/2022 tarihinde HDP Genel Merkezi önünde, görevi kamu düzenini ve can güvenliğini sağlamak olan polisin, HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran’a yönelik “ kes sesini, çivilerim seni...” şeklinde tehdit içerikli sözlü saldırıda bulunmuş ve HDP üyeleri hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmıştır.

Anayasanın 68. maddesine göre; siyasi partiler, demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır. Bu nedenle siyasi partilere yönelik yapılan saldırılar demokratik sisteme yapılmış saldırılar olup kabulü asla mümkün değildir. Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olan bir milletvekilinin bir polis memuru tarafından alenen tehdit edilmesi Türkiye'de demokratik siyasal hayatın fiilen ortadan kaldırıldığı bir sürece girildiğinin işaretlerini taşması nedeniyle oldukça tehlikeli ve endişe vericidir.

Anayasanın 80. maddesine göre; Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, seçildikleri bölgeyi veya kendilerini seçenleri değil, bütün Milleti temsil ederler. Dolayısıyla bu tehdit basit bir tehdit olmayıp millet iradesine yönelik bir tehdittir.

Bu nedenlerle ilgili polis derhal görevden alınarak hakkında adli ve idari yönden etkili bir soruşturma yapılması gerekmektedir. Aksi durum polis memurunun kurumsal bir cezasızlıktan faydalandığı anlamına geleceğinden milletvekillerini tehdit ve saldırılara açık hale getirecektir.

Urfa Emek ve Demokrasi Platformu olarak; polis memurunun tehdidini kınıyor, tehdide maruz kalan HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran'a geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor ve İçişleri Bakanlığı'na Türkiye'de siyasal partilerin serbestçe ve baskı altında olmadan faaliyetlerini sürdürmelerini sağlama çağrısında bulunuyoruz. “
 

şanlıurfa başaran