Bahçeli, açtı ağzını yumdu gözünü: Önüne gelene saydırdı

TAKİP ET

Bugün partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, Zülfü Livaneli, Can Atalay, AYM Başkanı Zühtü Arslan ve CHP hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, sanatçı Zülfü Livaneli'yi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) programında yaptığı “31 Mart, tarih kaydığı için aynı gün değil gerçi ama yine de sembolik 31 Mart… Yerel seçimlerde ya gerici ordular, avcı taburları ya da hareket ordusu kazanacak" açıklamaya “Sandığı küçümseyen yeni yetme yobaz zihniyettir. Millete gerici demek küfürdür” diyerek cevap verdi.

“ALIN BİRİNİ VURUN ÖTEKİNE”

MHP Genel Başkanı Bahçeli Livaneli'ye yönelik, "Cumhuriyetin Aydınlık Yüzleri ödül töreninde konuşan bir zat beş para etmez akla çöreklenmiştir. 31 Mart'ta ya gerici ordular ya da hareket ordusu kazanacakmış. Türkiye'de gerici ordu değil kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri vardır. Avcı taburlarını duyan gören yoktur. Livaneli'nin çarpıtmasını gülümseyerek dinleyen İBB başkanından tek bir itiraz gelmemiştir. Alın birini vurun ötekine.

“MİLLETE GERİCİ DEMEK SU KATILMAMIŞ SOYSUZLUKTUR”

Bunlar Türkiye karşıtlığında buluşan, sandığı küçümseyen yeni yetme yobaz zihniyettir. Millete gerici demek küfürdür. Türkiye'ye geriden bakmaktır. Millete gerici demek su katılmamış soysuzluktur. Firavunca sözlerin cevabını İstanbullu kardeşlerim sandığın başında verecektir. 31 Mart'ta İstanbul muradına kavuşacaktır. Büyüklük taslayanlardan kurtuluş 31 Mart'ta olacaktır” ifadeleri kullandı.

“PKK HUKUKUNUN KAFESİNDESİNİZ, BİZ İSTİKLAL HUKUKUNUN PEŞİNDEYİZ”

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan,  "hak ihlali" uyulmaması hakkında "Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmamasının hiçbir gerekçesi ve geçerliliği olamaz" sözlerini kullanmıştı.

Bahçeli, bugün yaptığı konuşmasında AYM Başkanı Zühtü Arslan’a "AYM Başkanı Zühtü, sen ve senin gibiler PKK hukukunun kafesindesiniz, biz istiklal hukukunun peşindeyiz. Atalay kararının da TBMM'de derhal okunmasını istiyoruz. Bölücülükle mücadele stratejisi hazırlanmalıdır” ifadelerini kullanarak cevap verdi.

CHP'NİN YEREL YÖNETİMLERDEN AYIKLANMASI, BELEDİYELERDEN ATILMASI DEMOKRASİ NAMUSUDUR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) hakkında şu ifadeleri kullandı:

“CHP'de işler iyice sarpa sarmış aday tespitindeki kriz gün yüzüne çıktı. İçeriden demlenip dışarıdan yemlenen CHP istikametini hepten şaşırmıştır.

84'ten bu yana terörle mücadelede çok sayıda şehit ve gazi verildi. Terör mağduru milletimizin iradesi demlenmiş CHP'den hesap sormaya yeterlidir. Asker, polis, korucu, şehit ve gazi ailelerimizin sandık gücü bugünkü CHP'nin alacağı oyun çok üstünde olmalıdır. Doğal olan da budur. Şehit tabutu kaldıran milletin farkı ile bölcü oyları ile demlenenler arasındaki fark gün yüzüne çıkmalıdır. CHP'nin yerel yönetimlerden ayıklanması, belediyelerden atılması demokrasi namusudur.”

AYM Başkanı Zühtü Arslan Devlet Bahçeli Zülfü Livaneli Can Atalay