Bahçeli'den,Can Atalay hakkında 'Yargıtay'ın şerefli hakimlerini tebrik ediyorum' açıklaması

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yargıtay'ın Can Atalay hakkında 'Hukuki değeri yok' kararına 'Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin şerefli hakimlerini de yürekten kutluyor ve aldıkları bu kararı destekliyoruz' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Türkiye İşçi Partisi Hatay tutuklu Milletvekili Av. Can Atalay hakkında Anayasa mahkemesi (AYM) İki defa hak ihlali kararı verdi. Buna karşı Yargıtay 3. Ceza Dairesi ise AYM’nin verdiği karara, “Hukuki değeri yok” şeklinde açıklama yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni'nde, Can Atalay ve AYM hakkında konuştu.

“YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ'NİN ŞEREFLİ HAKİMLERİNİ YÜREKTEN KUTLUYORUM”

Bahçeli, Yargıtay’ı tebrik ederek “Türkiye'de diktatörlük olsaydı, Can Atalay davasıyla ilgili devlete meydan okuyanlar, bölücüleri destekleyenler, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek için vızır vızır ortalıkta gezenler nasıl tutunacaklardı. Diktatörlük olsaydı, cezaevindeki bir terörist Türk Devleti'ne nasıl 'işgalci' diyecekti. Anayasa Mahkemesi milletimizin gasp edilen haklarını nasıl savunacak? Bütün dayatmalara ve baskılara direnerek Türk adaletinin onurunu müdafaa eden Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin şerefli hakimlerini de yürekten kutluyor ve aldıkları bu kararı destekliyoruz."

HİLAFET BAYRAĞI DİYE BİR ŞEY VAR MIDIR?

Bahçeli, geçtiğimiz günlerde "Anıtkabir'de 'Kahrolsun Cumhuriyet, şeriat gelecek' diye bağıran ve “Hilafet bayrağı” tartışmalarıyla ilgili "Anıtkabir'de 'Kahrolsun Cumhuriyet, şeriat gelecek' diyerek bağıran bir sapığın provokasyonu ile Galata Köprüsü'nde düzenlenen yürüyüşte Kelime-i Tevhid taşıyan masum insanımıza saldıran meczubun eylemi zaman itibarıyla tesadüf değildir. Adeta 6 Nisan 1909'da vurulan Hasan Fehmi'nin veya Eminönü'de kurşunlanan Ahmet Samim vakalarının tekrarı yaşatılmak istenmiştir. Kendini bilmezler grubu, hilafet bayrağı diye bir şey var mıdır? Arapça görseli irtica diye sunan, yabancı örgütlerin sızmasıdır. Hilafet tartışmasına çanak tutanların hepsi birden hastalıklıdır, açıkça ipotek altındadır” diyerek eleştirilerde bulundu.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli canatalay