Bahçelievler'de büyük patlama! 2 kişi öldü, yaralılar var

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın merkezinde yer alan Bahçelievler Mahallesinde büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın doğal gazdan kaynaklandığı ileri sürüldü. Ancak AKSA'dan yapılan açıklama patlamanın tüpten kaynaklandığı ifade edildi. Patlamada iki kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralının olduğu öğrenildi.

Haliliye ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesinde tüp gazından kaynaklandığı ileri sürülen bir patlama meydana geldi. Patlamada 2 kişi hayatını kaybederken 8 kişi ise yaralandığı öğrenildi. Patlamanın yaşandığı olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri geldi.

Patlamayı gören vatandaşlar olay yerinde kalabalığa neden oldu. Polis ekipleri kalabalığı dağıtmak için sık sık uyarılarda bulundu. Deprem nedeniyle hasar gören binaların büyük bir bölümü boşaltılmıştı. Evinde oturan vatandaşlar ise deprem korkusuyla dışarı fırladı.

Bina yıkıldığı zanneden vatandaşlar durumu sağlık, polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Şiddetli patlama nedeniyle yakındaki binalarda camlar kırıldı.

HALİLİYE BELEDİYESİ PERSONELİ YARALANDI

Haliliye Belediyesi personeli Mustafa Bahçe, sokakta temizlik görevini yaptığı ensada iş yerinde meydana gelen patlama nedeniyle yaralandı. Patlama binanın ikinci katında meydana geldiği ileri sürüldü.

VALİ AYHAN OLAY YERİNE GELDİ

Şiddetli patlamanın meydana geldiği olay yerine Vali Salih Ayhan geldi. Vali Ayhan patlama ile ilgili olay yerine inceleme yapıyor. 

Vali Ayhan, olayda ihmal olup olmadığına ilişkin ekiplerin hızlı şekilde inceleme yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ben de hemen olay yerine gelerek durumu denetledik, gözden geçirdik. Vatandaşların da bizim uyarılarımıza çok dikkat etmesi lazım. Şu an burada adli ve idari soruşturma yapılıyor. Vatandaşımızın hayatı normalleştirmesini arzu etmekle birlikte biraz daha dikkatli olunmasını istiyoruz. Burada doğal gaz kapalı olduğu halde doğal gaz vanası farklı yöntemle kırılıp açıldıysa çok büyük sorun var."

Bölgede incelemelerin devam ettiğini, adli ve idari soruşturmaların da başladığını vurgulayan Ayhan, "İçeride bir kişinin daha olduğu öngörülüyor. Bununla ilgili de incelemeler sürüyor. Güvenlik tedbirleri alındı." diye konuştu.

EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Bahçelievler'de meydana gelen doğal gaz patlamasında 8 kişinin yaralandığı ve iki kişinin hayatını kaybettiği iddia edilen olay yerine Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan'da geldi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI PATLAMA BÖLGESİNDE

Sabah saatlerinde patlamanın meydana geldiği olay yerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'de geldi. Başkan Beyazgül patlama ile ilgili görevlilerden bilgi aldı. Beyazgül, "Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynep Abidin Beyazgül de "geçmiş olsun" dileklerini ileterek, teknik ve idari soruşturmalar tamamlandıktan sonra detaylı açıklamanın yapılacağını bildirdi.

2 KİŞİ ÖLDÜ, 8 KİŞİ YARALANDI

Patlamanın yaşandığı olay yerinde bir açıklama yapan Vali Ayhan, patlada 1 kişinin hayatını kaybettiğini 8 kişinin ise yaralandığını kaydetti. Olayla ilgili incelemenin sürdüğümü ifade etti.

AKSA DOĞAL GAZ’DAN AÇIKLAMA!

Doğal gaz nedeniyle patlama meydana geldiği iddia edilen patlama ile ilgili AKSA doğal gazdan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, patlama kaynağının tüp patlaması olduğu ifade edildi.

AKSA’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“20 Şubat 2023 10.50 sularında, Şanlıurfa'nın Merkez Haliliye ilçesi, Bahçelievler Mahallesi, 112. Sokak No: 14'te patlama meydana gelmiştir.

Patlamanın yaşandığı 7 katlı binada 20 daire ve giriş katta 2 iş yeri bulunmaktadır. İlk tespitlerde patlamanın iş yerinde olduğu görülmüş olup, iş yerlerinin doğal gaz bağlantısı bulunmamaktadır. Dairelerin doğal gazı olup, deprem sonrasında daireler boş olduğu için binanın doğal gazı komple kapalıdır.

Acil müdahale ekiplerimiz emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleriyle birlikte bölgeye çok kısa sürede intikal etmiştir ve büyük titizlikle incelemeler sürmektedir. Olay yerindeki ekiplerimiz tarafından patlamanın meydana geldiği iş yerinde çok sayıda farklı niteliklerde tüp gazı olduğu görülmüştür.

Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar dileriz.”

Haber: Mehmet Halhalli - Kader Topal

Şanlıurfa doğal gaz patlama