Bahçelievler'deki patlama Meclise taşındı!

TAKİP ET

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, 20 Şubat'ta Bahçelievler'de  işyerinde meydana gelen ve 2 kişinin ölümüne yol açan patlamanın nedenini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.

Sürücü, Bakan Soylu’nun yanıtlaması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, 20 Şubat’ta Haliliye’nin Bahçelievler Mahallesinde bir apartmanın altında bulunan işyerinde meydana gelen patlamanın iki kişinin ölümüne, 8 kişinin de yaralanmasına yol açtığını hatırlattı.

Bahçelievler'de büyük patlama! 2 kişi öldü, yaralılar var

Olayın binada bulunan bir işyerindeki doğalgaz patlamasından kaynaklandığı belirtildiğini söyleyen Sürücü, “Fakat bölgede henüz doğalgaz vanalarının açılmadığı, patlamaya sebebiyet olan doğal gazın ise farklı yöntemlerle açılmış olabileceği il Valisi tarafından açıklanan iddialardandı” ifadelerini kullandı.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Sürücü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya patlamanın nedenini sorduğu önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“1- Şanlıurfa’da 20 Şubat tarihinde gerçekleşen ve 2 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan patlama Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

2- Hakkında tahliye kararı olan binaya iş sahipleri nasıl girip iş yerlerini çalıştırmaya başlamıştır? Şanlıurfa Belediyesi tahliye edilen binaları denetlememekte midir?

3- 20 Şubat tarihinde gerçekleşen bu patlamanın sebebi nedir? Eğer bir doğalgaz patlaması ise, doğalgazın kapalı olduğu bölgede kişiler doğalgazı nasıl kendi yöntemleri ile yeniden açmıştır? Sorumlu kişilerin yanı sıra bölgeyi denetlemeyen sorumlular hakkında açılmış bir soruşturma mevcut mudur?

4- Şanlıurfa Valiliği ve Belediyesi deprem sonrası oluşabilecek tehlikelere karşı ne gibi önlemler almıştır? Düzenli denetimler yapılmakta mıdır?”

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü