Bahçelievler'in dinlenme alanı betonlaşacak mı?

TAKİP ET

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal tarafından Bahçelievler'de bulunan üçgen parkın kaldırılarak otoparka dönüştürülmesi açıklaması tepkilere neden oldu. Bir yandan yeşil alan yapılırken, öte yandan mevcut dinlenme amaçlı kullanılan yeşil alan kaldırılacak.

Yeşil alan sıralamasında son sıralarda bulunan Şanlıurfa’da, son zamanlarda yeşillendirme kampanyaları başlatıldı. Ancak kentte bulunan bazı yeşil alanların kaldırılma çalışmaları bu kampanyanın plansız bir şekilde yürütüldüğünü gösteriyor.

 

Büyükşehir, yeşil alan için binaların yıkımını gerçekleştiriyor

Büyükşehir Belediyesi kentte yeşil alan yetersizliği nedeniyle Atatürk Bulvarında bulunan ek hizmet binasının yıkımını gerçekleştirdi. Öte yandan bölgede yeşil alanın artırılması için çevredeki binaların da yıkımının gerçekleştirilmesini kararlaştırdı. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının taşınmasının ardından bina yıkılarak yerine yeşil alan yapılması projelendirildi.

 

Bahçelievler’deki sorunun çözümü dinlenme alanının kaldırılmasında bulundu

Haliliye ilçesine bağlı Bahçelievler semtinde başta otopark sorunu olmak üzere birçok sorun bulunuyor. Kaldırım işgalleri, düzensiz parkların, ulaşım sorununun önüne geçilmesi için otopark ihtiyacı doğarken, Şanlıurfa Milletvekili konu ile ilgili proje sundu. Ancak projede parkın kaldırılacağı açıklaması tepkilere neden oldu.

 



Park alanı betonlaştırılacak mı?

Konu ile ilgili sosyal medyada açıklama yapan Milletvekili Açanal, “Şanlıurfa'da 35 yıldır eczacı olduğum Bahçelievler'e hayırlı olsun. Girişimlerimiz sonucu bakanımız projeyi onayladı. Üçgen Park yerine 2 katlı otopark ve üzerine Gençlik Merkezi ile Kitap Kafe yapılacak. Trafik rahatlayacak, gençlerimiz faydalanacak, semtimiz ferahlayacak.” dedi.



 

Otopark, binaların yıkımıyla da gerçekleştirilebilir

Söz konusu projede parkın kaldırılmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Otopark sıkıntısı olduğu ortada. Tabiki otoparkın yapılması güzel bir proje. Ancak bunun için mahalledeki en önemli dinlenme alanını kaldırmaya gerek yok. Eski binalar istimlak edilerek de gündeme getirilen bu proje uygulanabilir. Böylece yeşil alan da mahalleye nefes olmaya devam eder.” ifadelerini kullandılar.

 

Belediye Meclisinde de projeye eleştiri geldi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında HDP Meclis üyeleri söz konusu projeye tepki gösterdi. Meclis üyeleri, otoparkın yapılması için yeşil alanın kaldırılmasının yanlış çalışma olduğuna dikkat çekti.



Urfa Değişim

bahçelievler’in dinlenme alanı betonlaşacak mı? ak parti Şanlıurfa milletvekili zemzem gülender açanal bahçelievler’de bulunan üçgen park kentte yeşil alan yetersizliği