Bahçıvan'dan Yetimoğlu'nun "talihsizlik" açıklamasına sert yanıt!

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu'nun Ahmet Bahçıvan'ın adaylığı hakkında yaptığı açıklamaya, Bahçıvan'dan yanıt geldi.

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu katıldığı bir TV programında eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan adaylığı hakkında açıklamalarda bulundu.

“BEN ADAYIM” DEMESİ BÜYÜK TALİHSİZLİKTİR”

Yetimoğlu, katıldığı TV programında Ahmet Bahçıvan’ın “ben adayım” demesinin büyük talihsizlik olduğunu açıklayarak, "Ahmet Bahçıvana saygımız sonsuz. Kendi şahsiyetine ve Urfa'ya katkılarından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz ama adaylık konusunda “ben adayım” demesi büyük talihsizliktir. Aday adayıydı. Biz genel merkeze bağlıyız Ankara'da genel merkezimiz var. Burada da il başkanlığımız var. Genel başkanımız Fatih Erbakan sosyal medya hesabından Kasım Gürpınar bizim adayımızdır demeyene kadar biz Urfa teşkilatı olarak hiçbir paylaşım yapmadık yapamayız da.

“YANLIŞ ANLAŞILMAMASI GEREKEN BİR DURUM VAR”

yanlış anlaşılmaması gereken bir durum var. Adaydım adaylıktan çekildi gibi bir durum yok. Böyle bir adaylık olsa zaten genel merkez açıklardı ve bunun ayıbı da yok. Ahmet Bahçıvan gibi bir şahsiyetin tabii ki bizim davamızda yeri çok farklıdır. Aday olması kadar doğal bir şey yok. Elini taşın altına koyması bu davayı sahiplenmesi bizim için çok önemlidir ama burada aday adayı iken adaymış gibi gösterilmesin talihsiz bir açıklamadır” ifadelerini kullandı.

“AHLAKLI OLMAK ÖNCE SÖZÜNDE DURMAKLA BAŞLAR”

Bu açıklamaların ardından Ahmet Bahçıvan sosyal medya hesabı üzerinde Yetimoğlu’na “Sayın başkan sen benim için her yerde efsane başkan bizim adayımızdır diyordun. Genel başkan 4 defa adayımızsın dedi, beni üç defa aradı, İstanbul’a beni görmeye geldi, sonra sözünden, döndüyse kıvırmaya gerek yok, 4 aydır peşimdeydiniz, vadinizden döndünüz sözünüze sahip olmadınız. Ahlaklı olmak önce sözünde durmakla başlar, şimdi halkın karşısında eziliyorsunuz. Kendinizi eziklikten kurtarmaya çalışıyorsunuz. Çok yazık bu milli görüş değildir” diyerek tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Ahmet Bahçıvan, sosyal medya hesabı üzerinden Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı. Nitekim Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve Bahçıvan arasında ikili görüşme olmuştu. Fakat AK Parti'den istifa eden Cumhurbaşkanı Danışmanı ve AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi (MKYK) Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi’nden (YRP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi başkan adayı oldu.

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu