Bahçivan'dan Zeynel Başkanı uyutmayacak sözler!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yılan hikayesine dönen trambüs tekrardan gündeme geldi.

Nihat Çiftçi zamanında projesi çizilen fakat Urfa sokaklarının dar olmasından dolayı iptal edilen trambüs projesi Büyükşehir Belediye  Zeynel Abidin Beyazgül tarafından yeniden yapılacağı söylendi.

Trafiğin yoğun olduğu anda da belirlenen güzergâhtan geçen trambüsler 24 metreden 18 metreye indirildi.

Toplam hat uzunluğu 7,736 kilometre olan 63 hattında kullanılacak trambüs sessiz, çevreci ve konforlu şekilde ulaşımı sağlayacak. Yakıt olarak dizele kıyasla %70 tasarruf sağlanması tahmin ediliyor.

“TRAMBÜS MESELESİNİ ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül “ Uzun süredir bekleyen trambüs meselesini çözüme kavuşturduk” demesinin üzerine aylar geçmesine rağmen Trambüsün Şanlıurfa yollarında görülmemesi vatandaşların tepkisine neden olurken tepki gösterenlerin arasında Şanlıurfa’nın eski Belediye Başkanı Ahmet Bahçivan’da görüldü.

Başkan Beyazgül, “ Trambüsler 18 metreye indikten sonra şarj edilerek uzun mesafe kat edebilmesi mümkün olabiliyor. Trambüsü getirdik denemelerini yapıyoruz. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş çıkmamış olsaydı tedarik zinciri etkilenmezdi. Bir kısım tedarik oradan geliyor. 21 Nisan tarihinde söz vermiştik ancak geriye kalan trambüslerin de Haziran ayına yetiştirilmesi ile ilgili müzakerelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

ELAZIĞ TRAMBÜS YAPIYOR ZEYNEL BAŞKAN SERA İLE ÖVÜNÜYOR!

Şanlıurfa’nın eski belediye başkanı Ahmet Bahçivan Elâzığ’ın trambüs imalatına başladığını ve Şanlıurfa iki belediye başkanı dönemi geçtiği halde Şanlıurfa’ya trambüsün gelmemesi içler açısı olduğunu söyledi.

HERKES AY’A BİZ YAYA

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlarının vasıfsız olduğunu söyleyen  Bahçivan herkesin belediyecilikte ay’a çıktığını Urfa’nın hala yaya olduğunu belirti.

Ahmet Bahçivan tepkisini şöyle sürdürdü”   Urfa Belediyesi iki dönemde iki belediye Başkanıyla Trambüsü çalıştıramadı ve trambüsler yok kayıp. ELAZIĞ belediyesi imalatını yaptı Trambüsün. Bizim Belediye Başkanımız Sera ile öğünsün. Herkes Ay ‘ a biz yaya. Böyle Başkanlar Urfa’ya yakışmıyor.Urfalı ne zaman kendine gelecek. Yazık oluyor Urfa’ya”

 

ZeynelAbidinBeyazgül Sondakika Trambüs