Bahçıvan'ın adaylık açıklamasına Yetimoğlu'ndan yanıt: "Aday gibi gösterilen kardeşlerimizin doğruluk payı yoktur"

TAKİP ET

Eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan'ın 'Unutmayın ki tarih hayal edenleri değil gerçekleştirenleri yazar' diyerek dün adaylığını duyurdu. İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu'ndan 'Resmî açıklama yapılmadığı müddetçe kişilerin kendi sosyal medyalarından yapmış olduğu paylaşımların hiçbir önemi yoktur' açıklaması geldi.

Eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan’ın, sosyal medya hesabı üzerinden Yeniden Refah Partisi (YRP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz haftalarda YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan ile Ahmet Bahçıvan arasında ikili görüşme gerçekleşmişti.

 Erbakan’ın ise Bahçıvan’ı aday olması konusunda ısrar ettiği iddia edildi. Önümüzdeki hafta Bahçıvan’ın Şanlıurfa’ya geleceği iddialar arasındaydı yer alırken, Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu’nun adaylık açıklaması kafaları karıştırdı. Yetimoğlu, açıklamaları yalanladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden aday olduğuna dair fotoğraf paylaşan Bahçıvan” Unutmayın ki tarih hayal edenleri değil gerçekleştirenleri yazar... Saygılarımla...Ahmet Bahçıvan Yeniden Refah Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı” ifadelerini kullanmıştı.

YRP İl Başkanı Yetimoğlu, şu ana kadar herhangi bir büyükşehir belediye başkanlığı için resmi açıklama yapılmadığını ve resmi açıklamaların yapılmadığı sürece kişilerin adaylık açıklamasının bir öneminin olmadığını açıkladı.

“KİŞİLERİN KENDİ PAYLAŞIMLARININ HİÇBİR ÖNEMİ YOKTUR”

Başkan Yetimoğlu, adaylarla ilgili şu ifadeleri kullandı:

 "Vatandaşlarımızın, seçmenlerimizin, aday adaylarımızın heyecanlarını anlıyorum ama şuana kadar ne il bazında ne de genel merkez bazında herhangi bir büyükşehir belediye başkanlığı için resmi açıklama yapılmamıştır. Resmi açıklama yapılmadığı müddetçe kişilerin kendi sosyal medyalarından yapmış olduğu paylaşımların hiçbir önemi yoktur. Biz bir genel merkeze bağlıyız. Bununla ilgili genel merkezimiz açıklama yapmadan, adayımızı belirlemeden aday gibi gösterilen kardeşlerimizin doğruluk payı yoktur. Birbirinden kıymetli aday adaylarımız var. Biz bununla gurur duyuyoruz. Şanlıurfa'ya hizmet bazında elini taşın altına koyan aday adaylarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Genel merkezimiz açıklama yapmadan aday adaylarımızın aday gibi gösterilmesi doğru değildir. Hem partimizi hem genel merkezimizi zedeler. Bu da genel merkezimizi yok saymak demektir. Bunu il başkanı olarak asla ve asla kabul etmiyorum. Bunun bir an önce düzeltilmesini istirham ediyorum."

Eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan Ahmet Yetimoğlu