Bakan duyurdu! "Şehitlere yönelik provokatif paylaşım yapanlara operasyon"

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlere yönelik sosyal medya üzerinden provokatif paylaşım yapan ve yanıltıcı bilgi yayan hesaplara işlem yapıldığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Kilit bölgesinde teröristlerce düzenlenen taciz ve sızma girişimi neticesinde 9 asker şehit olmasının ardından Bölücü Terör Örgütünü (BTÖ) öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan hesaplar hakkında işlem yapıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı aracılığıyla propagandaı yapan ve yanıltıcı bilgi yayan hesaplara işlem yapıldığını şu ifadelereler açıkladı,

“1️1️0️ HESAP YÖNETİCİSİ VE KULLANICISI ŞÜPHELİ TESPİT EDİLDİ”

 “Pençe Kilit Harekât bölgesinde Şehit olan Kahraman Mehmetçiklerimize yönelik sosyal medya üzerinden provokatif amaçlı olarak Bölücü Terör Örgütünü (BTÖ) öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan şu ana kadar 1️1️0️ hesap yöneticisi ve kullanıcısı şüpheli tespit edildi.

9️5️ şüphelinin yurt dışında olduğu belirlenmiş ve haklarında adli işlemler başlatıldı.

“YAKALANAN 1️2️ KİŞİYE PROVOKATİF BİLGİ YAYMAK SUÇUNDAN İŞLEM YAPILDI”

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında tespit edilen 1️5️ şüpheliye yönelik yapılan operasyonlarında 6️’ sı yakalandı. 9️’u ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.

1️1️0️ hesap yönetici ve kullanıcılarının 9️8️’ine BTÖ propagandası yapmaktan, 1️2️’sine ise provokatif bilgiyi yaymak suçlarından işlem yapıldı.” ifadelerini kullandı.

Bakan duyurdu! "Şehitlere yönelik provokatif paylaşım yapanlara operasyon" https://t.co/dMRYDAenB9#şehit #eylem #operasyon #yakalanma #tutuklanma #yanıltıcıbilgi HÜDA-PAR Savaş Elektrik #MuratKurumNerede @AliYerlikaya @TC_icisleri pic.twitter.com/BRfik3XQOI

— Urfa Değişim Gazetesi (@urfadegisim63) January 13, 2024

provokatif paylaşım operasyon