Bakan Nebati çıkıyor, Mehmet Şimşek oyuna giriyor!

TAKİP ET

28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonucunda büyük bir zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi oluşturmak için düğmeye bastı.

Tekrardan Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan sil baştan bir kabine oluşturmaya karar verdi.

Kabinede yer alacak bakanların isimleri yavaş yavaş belli olurken gündeme gelen son isim birçok vatandaşın yüreğine adeta su serpti.

Eski bakanlardan sadece 3'nün yeni kabine de yer alması beklenirken daha önce Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım’ın Başbakan Yardımcısı olan Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakanı olacağı birçok kaynak tarafından iddia edildi.

2009-2015 yılları arasında Maliye Bakanlığı yapan Şimşek, Cuma Günü toplanacak kabine toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı olması bekleniyor. Şanlıurfalı Nureddin Nebati yerine düşünülen Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek vatan için her türlü göreve hazır olduğunu aktardı.

Yapılan görüşme sonrası Şimşek’in  Hazine ve Maliye Bakanlığına atanmasının yanı sıra Yeni dönemde Mehmet Şimşek'in ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı, eski Bakan Lütfü Elvan ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'ın da içinde yer alacağı güçlü bir ek binanın kurulacağı da  ifade ediliyor. Bu durumda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın da ayrılması gündeme geldi.

Nebati Şimşek Erdoğan