Bakan Nebati'den alaylı konuşma

TAKİP ET

Şanlıurfalı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yükselen enflasyondan dolayı artan et maliyetleri hakkında vatandaşları kızdıracak sözler sarf etti.

Türkiye’nin damak tadının değişmesi gerektiği vurgusunda bulunan Bakan Nebati,"Türkiye'de damak tadı değişti. Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor, kokusundan dolayı. Bunu da değiştirmek lazım" açıklamasıyla yine gündemde düştü.

Hazine ve Maliye Bakanı olduğu günden beri vatandaşı kızdıracak sözler sarf eden Bakan Nebati  bu sefer et fiyatlarıyla ilgili yaptığı yorum tartışmalara konu oldu.

Dün akşam katıldığı televizyon programında gündemi değerlendiren Bakan Nebati, et fiyatlarıyla ilgili sarf ettiği sözler kamuoyunu ayağa kaldırdı.

Vatandaşların koyun etine teşvik etmesi gerektiğini söyleyen Bakan Nebati,“Bir üretim planlamasının yapılması lazım.

Kırımızı ette de aynı şeyler yaşandı. Yem fiyatlarının artmasından kaynaklı etle ilgili birtakım problemler yaşanmış oldu. Ama şu an bir de toplumda damak değişti. Şu anda koyun eti çok ucuz, dana etine göre. Ama koyun etini yemiyor. Halbuki Türkiye’deki yapı koyun üretimine yönelik bir coğrafyada yaşıyoruz. Ama biz damağı dana etine çevirdik. Koyun etini çocuklarımız yemiyor. Kokusundan rahatsız oluyorlar. Buna yönelik olarak da adımlar atılması lazım. Biraz koyun etinin de teşvik edilmesi, koyun etinin kullanılabilir bir damağa dönüşümünü gerçekleştirmemiz lazım. Bu aradaki fiyatların yükselmesinde sürekli bir suçlu aramaktan ziyade, bu işlerin belli bir plan çerçevesinde yapılmış olması, kamunun gerektiğinde elini taşının altına koyması noktasında çekinmemesi gerekir”. Dedi.

Nebati Bakan ET Fiyatları